Land

Frankrike

Tidigare konserter

Popaganda 29 Aug 2014
Strand 1 Okt 2011
Parkteatret 30 Sep 2011

Frankrike kan beskyllas för mycket ont här i världen. Extrem snobbism och snorkiga bagettätare är några horribla bilder som manifesteras i mötena mellan oroliga synapser. Men så tecknar de upp konstverk som gör att vi har överseende med allt skräp som fyller deras flagga. I detta sällsamma fall fyller dansgolvshypnotisterna i Yelle våra hjärtan och sinnen med yttersta välbehag och en lust för mer.

Trots den kommersiella självmordsbombningen att sjunga på franska har de tre vänner lyckats kapa en publik som går över språkbarriären och har placerat dem i knäet på både electro-törstande fans. Med den lätt vulgära hiten ”Je Veux Te Voir” gled de fram och skapade kaos i etern. Punkigt, dansant och rakt i ditt ansikte. Sedan kom ”Pop Up”, albumdebuten. Regerade. Efter det ”Safari Disco Club”. Åter din regering.

Yelle handplockades som support till Katy Perrys ”California Dreams”-turné i Storbritannien. Perry får väl betecknas som att ha visat god smak åtminstone en gång. I övrigt gläds vi över att Yelle ska lysa upp höstens dyngsvarta mörker och ge oss lite respit från vardagsmalandet. Fem fina besök i Skandinavien under september-månad. Tacksamt är ett ord som säger för på tok för lite.

Text av 
Max Hansson
Sida senast ändrad: 8 sep 2011