Land

Sverige

Tidigare konserter

Lots of Love 10 Jun 2016
Debaser Medis 12 Dec 2015
Storsjöyran 31 Jul 2015

Svenska XOV har beskrivits som en blandning av James Blake, Robyn och The Weeknd. Silkeslena texter på ett melodiskt täcke av enkla beats och synthar – sammanflätade till en mörk och känslomässig R&B-pop – har blivit hans signum. Med nyss släppta debutalbumet Wild i ryggen stundar nu hans första egna stora konsert på svensk mark, 12 december på Debaser Medis i Stockholm. Biljettsläpp torsdag 19/11 kl 10.00.

XOV inledde sin karriär med att handplockas av australiensiska popundret Lorde, som fått i uppdrag att välja ut soundtracket till filmen Hunger Games: Mockingjay Part 1. Snabbt stod det klart att XOV skulle bidra med ett spår till skivan och resultatet blev Animal, som fick dela album med låtar från bland andra Tove Lo, Kanye West, Duran Duran och Grace Jones. 

I början av året släpptes debut-EP:n Lucifer, som fick en rad internationella musikkritiker att beskriva fenomenet XOV med ord som ”a swedish superstar in the making” och ”deliriously over the top, and resoundingly confident”. För bara två veckor sedan följdes den hyllade EP:n upp av det efterlängtade debutalbumet Wild.

Under sommaren och hösten har XOV spelat över hela Europa och i Sverige såg vi honom senast på årets Way Out West i Göteborg. Den 12 december avslutar han ett otroligt musikår som utan tvekan varit just hans, med sin första egna stora konsert i Stockholm.

Sida senast ändrad: 16 nov 2015