Land

US

Tidigare konserter

Debaser Strand 8 Okt 2013

Ernest Greene som går under namnet Washed Out, och som släpper sina plattor på Sub Pop, har gått från något så ovanligt som instrumental hiphop till chillwave. En slags svävande och ambient värld som omger sig av samplingar med förföriska melodier som gör att du hamnar i ett slags tillstånd av att vara i din alldeles egna lilla inbillade värld. En värld som beskrivs som de fantasilandskap vi läst om i Tolkien’s böcker och i C.S. Lewis’ "Narnia". Om du inte är bekant med dessa böcker kan du istället tänka dig nattliga promenader i ett stilla duggregn på hemväg från en klubb i en storstad någonstans. Det fungerar minst lika bra. 

På sin andra platta "Paracosm" har detta enmansprojekt i takt med att Ernest Greene utvecklats som låtskrivare gått från i stort noll instrument på debuten till att innehålla runt 50 olika på uppföljaren. Här kan vi tex höra gamla keyboards som Mellotron, Chamberlin, Novatron, och Optigan. 

2010 såg vi denna psykadeliska blomsterbukett för första gången i Sverige på det årets upplaga av Popaganda, och året efter blev det ett besök på Hultsfredsfestivalen. Nu kommer Washed Out, som ofta hamnar i samma fack som Chad Valley, till Debaser Strand och svensk klubbmiljö. 

Sida senast ändrad: 12 aug 2013