"Hur ofta hör vi musik som verkligen, jag menar verkligen kryper under skinn, in i ben och vänder ut och in på själen? Jag skulle vilja säga att detta händer ytterst, ytterst sällan. Musik som ställer de viktiga (samt de små…) frågorna utan omskrivningar, men i en stark poetisk hållning! Tillstånd är vad The Tiny´s musik handlar om… tillstånd… Inget satans flörtande med mediamässigt ”riktiga” former, klanger eller kostymer.

Inget tjafs, som min gode farfar från Rödåsel sa. Naket och avskalat. The Tiny´s musik är helt egen. Referenser suger. Jag tycker verkligen att inget annat liknar denna musik! Dörren är på glänt, kära läsare och lyssnare! Jag blir galet lycklig när jag inbjuds på detta sätt i något så berörande och vackert..."
/Mats Gustafsson

The Tiny är paret Ellekari (Larsson) och Leo (Svensson) Sander. Dom träffades på klubb Kägelbanan i Stockholm vintern 2002. Och blev kära. 
Även om det tog paret ett halvår innan de vågade spela ihop, så var det då som The Tiny föddes. Nu har det gått några år. Två album i ryggsäcken, turnérande världen över, ett uppbrott och en försoning som resulterade i ett sammarbete med Talk Talk-bassisten Paul Webb som producent. Deras 3e skiva "Gravity & Grace" är nu ute till kritikerkårens jubel. Ett mycket utlämnande och energiskt album som du inte får gå miste om.

Att höra The Tiny live är något aldeles speciellt. "total inlevelse som ger total upplevelse" som ett fan uttyckte det. Med sång, cello och piano som grundstenar så lyckas dom förtrolla. Det är fascinerande hur STORT dom kan låta på bara två personer. Har du inte hört Leo spela såg förut så missa nu inte din chans!


För utom egna turnéer, har The Tiny spelat och samarbetat med artister som Ed Harcourt, Martha Wainright, Ane Brun (som de driver skivbolag med) Camera Obscura, Anna Ternheim (som de turnerat med det senaste året), Heikki, Magic Numbers, Jarvis Coocker o.s.v. Ellekaris röst har hörts på skivor med Frida Hyvönen, Primal Scream, Peter Björn & John, Taken By Trees, och nu senast i en duett med Freddie Wadling och Magnus Karlsson på "The Dark Flower". 
Leos stråkarrangemang och cello- och såg-spel har kunnat höras på skivor med Jenny Wilson, Nicolai Dunger, The Concretes, Blood Music, Peter Morén, Anna Järvinen o.s.v.

Sida senast ändrad: 22 maj 2012