Land

Sverige

Tidigare konserter

Bryggarsalen 3 Feb 2018
Sthlm Americana 2 Sep 2017
Festival Del Mar 29 Jul 2017

Efter att med 2015 års EP ”Lynx” (producerad av Kristian Matsson/The Tallest Man on Earth) lovordats av allehanda tastemakers, har The Tarantula Waltz nu äntligen gett oss den efterlängtade uppföljaren i fjärde albumet ’Blue As In Bliss’ som släppts på Woah dad! (Håkan Hellström, INVSN).
Det nya materialet är experimenterande och luftigt nytänkande med oväntade samplingar och texter som belyser samtidens osmickrande sidor, men som ändå genomgående har en positiv, framåtskridande och hoppfull underton. Han har länge kramats hårt av den svenska journalistkåren och med denna skiva har han nått en betydligt större publik, ”Blue as in Bliss” är en av de mest sålda skivorna i Sverige i år.
Även flera av de amerikanska jättebloggarna och proffstyckarna som Consequence of Sound, Paste Magazine etc har ställt sig i kö för att berätta om denna spirande framgångssaga, eller som Markus själv uttryckt det; ”långsamt stigande luftballong”.
Att The Tarantula Waltz, hör hemma på en scen råder inga tvivel om. Han har turnerat nästan oavbrutet i åratal och delat scen med akter som The Tallest Man on Earth, First Aid Kit, Damien Jurado och Iron & Wine. Dessutom har han blivit personligt utvald som öppningsakt på The War On Drugs Europaturné.
Under våren 2017 har The Tarantula Waltz med band åkt på en succèartad svensk headlineturné och den förlängs nu iom festivalsommaren.

4/4 ” Fullfjädrad och extrovert” - Po Tidholm, DN
4/5 ”I hans röst bor Bob Dylan" – Aftonbladet
4/5 ”Hans sånger är starkare än någonsin" – Nöjesguiden
8/10 ”En storartad upplevelse" – Sonic Magazine
4/5 ”Blue As In Bliss är en explosion av känslor och färger" – Jan Gradvall, Di Weeknd
5/6 ”En grym platta!” -Gaffa
4/5 ” Om Håkan söker sällskap på sin rullande åska turne ska han ta med bolagskollegan The Tarantula Waltz”

Sida senast ändrad: 16 okt 2017