Land

UK

Hemsidor

Tidigare konserter

Nobelberget, Sickla 18 Nov 2017
Münchenbryggeriet 9 Feb 2015

De brittiska publikfavoriterna är tillbaka. Lägerelds-arrangemang blandat med rock’n’roll-stinna produktioner har gjort The Kooks till ett band utöver det vanliga. I fredags släppte de albumet "The Best Of... So Far" som sammanfattar dess storhet på ett pedagogiskt och enkelt sätt. 

Missa inte The Kooks live på Nobelberget i Stockholm den 18 november. Support: The Academic  

Brighton-bandet The Kooks bildades 2004 och slog igenom på bred front med debutalbumet ”Inside In/Inside Out” från 2006 som omedelbart lamslog både kritiker och fans. Sedan dess har indiepopkvartetten varit ett av Storbritanniens mest älskade band och hunnit med fyra fullängdare fullpackade med indiepärlor.  

Så sent som i fredags landade kanske det självklara kvittot på deras storhet, ett ”Best of”-album som rymmer såväl guldkorn från MySpace-eran som moderna indieklassiker. Insprängd i deras gedigna katalog hittar vi de nyskrivna låtarna ”Be Who You Are” och ”Broken Vow”, två låtar som bevisar att The Kooks i allra högsta grad fortfarande besitter den formel som krävs för att elda upp vilken publik som helst.  

Sedan debuten med ”Inside In/Inside Out” år 2006 har de hittills gjort ett par enstaka spelningar för Stockholmspubliken. I höst är det äntligen dags igen.

Sida senast ändrad: 6 nov 2017