Land

Storbritannien

Tidigare konserter

Pustervik 25 Nov 2017
Debaser Strand 22 Nov 2017
Debaser Slussen 11 Nov 2011

De kan ofta vara elektroniska och experimentella, de är alltid hyllande av en stolt engelsk tradition av melankolisk och syntdriven postpunk, men The Horrors vet också att kraften inuti högljutt gitarrknaster ibland är allt som behövs för att förtrolla en publik. Nu står det det klart att The Horrors återvänder till Sverige för två spelningar på svensk mark: 22 november på Debaser Strand i Stockholm, och 25 november på Pustervik i Göteborg. Biljettsläpp fredag 30 juni kl 10:00 via Luger.se.

Sedan 2005 har kvintetten från Southend i England gjort sitt bästa för att skriva in sig i musikhistorieböckerna som ett band vars stora gärning är att föra musiken de själva älskar framåt: den garagerock och new wave som bandmedlemmarna pratade om när de DJ:ade och grävde efter obskyr vinyl som ungdomar är roten i musiken de skapar – ofta punkig och rik på oljud och genreblandande men också alltid med en stark melodisk botten och övergripande popådra. De är ibland ett rockband som spelar pop, ibland ett popband som spelar punk, men alltjämt ett band som gärna hämtar från olika stilar för att skapa musiken som är så typisk The Horrors.

Den 22 september släpper The Horrors sitt efterlängtade femte album ”V” som följs av en turné i Europa. Albumet har producerats av Paul Epworth, som tidigare samarbetat med bl.a FKA Twigs, Lorde, Rihanna, Adele, London Grammar, Florence and the Machine, Coldplay, U2 och Paul McCartney. Redan nu finns dock singeln tillika styrkebeskedet "Machine" till allmän beskådan!

Sida senast ändrad: 29 jun 2017