Land

Sverige

Tidigare konserter

Sentrum Scene 15 Jun 2018
Bergenfest 14 Jun 2018
Cirkus 27 Nov 2017

Bandmedlemmar

Niklas Hellberg
Pelle Ossler
Ulf Ivarsson
Anders Hernestam
Mikael Nilzén

Skivbolag

Razzia

Album

Nytt material kommer i vår. 

I höstas släppte Thåström albumet Centralmassivet – som belönades med en Grammis för Årets Rock – och den efterföljande Nordenturnén sålde cirka 100 000 biljetter. Trots att han varit högaktuell i fyra decennier har Thåström aldrig varit bättre än just nu.

Nu kan vi meddela att Thåströms konsertsommar är spikad. Biljetterna är släppta via luger.se samt respektive spelställe. 

Med ett förflutet i ​bland annat Ebba Grön och Imperiet har han varit högaktuell i fyra decennier, och fortsätter kontinuerligt att beröra och utveckla sin patenterade Europablues till nästa nivå. 

Med lika delar vacker poesi som manglande industriella texturer har Thåström etablerat solokarriären som sin mest spännande och kreativa era. För trots att hans musikaliska recept har varit känt sedan länge så fortsätter han att hänföra sin ständigt växande fanskara på ett sätt som bara en riktig ikon kan. Att han är flerfaldigt ​G​rammisbelönad (Årets Rock nu senast 2018), ständigt kritikerhyllad och en artist som existerar i unikum i det här landet är med facit i hand kanske inte så konstigt.

I höstas släppte Thåström albumet Centralmassivet – till största del inspelat i legendariska Hansa Tonstudio i Berlin – och dundrade med detta direkt in som #1 på albumlistan. Både fans och kritiker enades i hyllningarna. "Inte alla artister som har varit aktiva i 40 år kan hävda att det är det nyaste materialet som också är det starkaste, men Thåström är en av dem”, som Uppsala Nya Tidning sammanfattade det.

Hans livekonserter existerar i gränslandet mellan fantasi och verklighet – en tung och skoningslös musikalisk upplevelse som ständigt överraskar. Nästan 100 000 sålda biljetter på höstturnén under 2017 som sträckte sig från Luleå i norr till Malmö i söder. Sex (!) stycken helt utsålda konserter i rad på anrika Cirkus i Stockholm. Nedslag gjordes även i Norge, Finland och Danmark. Uteslutande fyror och femmor i betyg på hela turnén.

"Han har satt en nästan omöjlig standard för andra att följa, långt från alla kommersiella spelregler. Ingen annan svensk rockartist har i 38 år haft en lika hög verkshöjd. Och han är tack och lov inte färdig ännu. Det är bortom imponerande. Det är, i ordets allra finaste och ursprungliga betydelse, unikt."
– Markus Larsson, Aftonbladet

"Det finns snart inget kvar att skriva om Thåström som inte redan är skrivet. Man kämpar och kämpar och till slut så sitter man där och staplar klyschor som alla andra. Men så är det med Thåström, han har en lägstanivå som är bra mycket högre än de flesta andra artisters högstanivå och orden liksom tar slut.”
– Mathias Skeppstedt, GAFFA

"Hans musikaliska resa har bara blivit mer och mer intensiv med åren. Och frågan är om han någonsin varit bättre än så här. Hursomhelst är det en live-upplevelse som trotsar de flesta uppfattningar om vad som borde vara möjligt."
– Andreas Homanen, Corren.se

"Nej det ska ju såklart inte gå. Efter SÅ många år, efter SÅ många skepnader kunna stå kvar där som ohotad kung över scenerna. Men han gör det. Han gör det som om det vore det enklaste av jobb. Thåström. Joakim Thåström. Det tar ungefär någon nanosekund in i spelningen innan vi hör det. Mullret. Det där vackra Thåströmska mullret. Inget oljud i världen låter ljuvligare."
– Ricky Holmquis, NT.se

Sida senast ändrad: 11 apr 2018