Land

Sverige

Tidigare konserter

Äntligen är de överbegåvade tvillingarna Johanna och Miriam Eriksson Berhan från Stockholm redo att släppa deras fullängdsdebut, albumet Still Standing at Your Back Door. Som Taxi Taxi! har de redan förtrollat tusentals lyssnare sedan deras första låtar laddades upp på Myspace (15 år gamla!) och senare med deras två EPs Taxi Taxi! (2007) och Step Out Into The Light (2009) och deras många konserter runtom Europa och på festivaler som Roskilde och Hultsfred.

De skriver strålande låtar och framför dem så vackert att det är svårt att tro att de inte är födda innan 1990. Deras nya album är fullt av hjärteknipande och ärliga låtar - några magiskt saktmodiga, andra upplyftande och så vackra att håren reser sig i nacken. En charmerande, nästan lamslående känslighet finns närvarande i stämningen som uppstår i mötet mellan systrarnas röster när de sjunger tillsammans. Men på samma gång ges också en klar bild av två väldigt modiga ungdomar som sjunger för allt vad deras lungor förmår.

Still Standing at Your Back Door är en fantastisk prestation. Taxi Taxi! har lyckats göra ett ungdomligt album med en på samma gång otroligt mogen ton.

Taxi Taxi! har varit i goda händer under inspelningen av skivan. Still Standing at Your Back Door är producerad av Johan Berthling (medlem i Tape och delägare i det fantastiska bolaget Häpna) och mixad av Joachim Ekerman (Jenny Wilson, Frida Hyvönen, First Floor Power). Taxi Taxi! sjunger och spelar nästan alla instrument på albumet själva, men det innehåller även stråke, blås och trummor spelade av handfull av de finaste musiker som Stockholm har att erbjuda.

Sida senast ändrad: 10 feb 2010