Tidigare konserter

Annexet 5 Feb 2016
Annexet 5 Feb 2015

Hypnotiskt, melodiöst och magiskt i en medryckande mix. Den albumaktuella sensationen Tame Impala har gått från källarspelningar till en festivalheadliner av rang på bara några år. Med senaste albumet Currents – ett oemotståndligt äktenskap mellan psykedelia och elektroniskt pop – har bandet återigen blivit namnet på allas läppar och den 5 februari återvänder de till Stockholm för sin största Sverigespelning hittills på Annexet. Biljettsläpp fredag 28 augusti kl 10.00. 


Tame Impala bildades ur ett gäng andra band i Perth, Australien redan 2007 och består i dag av den karismatiske Kevin Parker, Cam Avery, Julien Barbagello, Dominic Sniper och Jay Watson. Bandet debuterade med en självbetitlade EP 2008 och genombrottet kom två år senare med debutalbumet Innerspeaker som gjorde att världen fick upp ögonen för psykpopkonstellationen. Efter att ha turnerat runt hela världen var Kevin Parker snart tillbaka i studion, och resultatet blev bandets stora genombrott Lonerism. En bredare ljudbild, ett unikt och glädjefyllt låtskrivande och singlar som “Elephant” och “Feels Like We’re Only Going Backwards” förde bandet till nya höjder.

När Tame Impala äntligen släppte sitt tredje album Currents i juli var det en välbehövlig energiinjektion i musikvärlden som gick rakt in på topplistorna, och ytterligare ett bevis på Parkers växande talang. Fuzzgitarrer har bytts ut mot synthar och rocken gett vika för ett nytt sound, mer elektroniskt och dansant men precis lika mycket Tame Impala. Tame Impala må vara Kevin Parkers soloprojekt i studion men i livesättning transformeras bandet till en magnetisk kvintett och bandet har tillbringat sommaren på festivalscenerna runt om i världen. 
 
Ställ alarm, sätt lappar på kylskåpet, väck liv i grannsamverkan eller gör precis vad fan som krävs för att vara på tårna när biljetterna släpps till försäljning nu på fredag kl 10.00. Det här kommer att bli magi. 
Sida senast ändrad: 26 aug 2015