Land

Sverige

Tidigare konserter

Popaganda 31 Aug 2013
Way Out West 10 Aug 2013

Recensioner

Magiskt bra. (4/5)
Klas Ekman, Expressen
...skönheten och framtiden uppenbarar sig.
Patrik Forshage, Nöjesguiden

Album

"East of Eden" släpptes september 2009

Köp

Kan man uttrycka det bättre än Elin Unnes i SvD som ger Taken By Trees nya album Other Worlds högsta betyg? ”Victoria Bergsman är drottningen av att, med hjälp av ljudfragment, översätta verkliga resor till imaginära musikvärldar. På hennes förra skiva fick vi följa med när hon besökte ett intellektuellt, sufiskt Pakistan. ”Other worlds” är istället en astralresa till en plats där dub kommer från Hawaii och ”Cocktail” förvandlats till en av världens mest djupsinniga filmer. Det är hennes egen resa till paradisön som inspirerat skivan, producerad av Henning Fürst från The Tough Alliance, och låtarna är dränkta i tropiska ljud. Det är skört och drömskt, på samma gång bedövande vackert och ljuvligt opretentiöst”.

P3 har de sedan slutet av sommaren spelat singlarna Large och Dreams och Musikguiden fullkomligt älskar Taken By Trees.  För drygt en månad sedan var Taken By Trees förband till Jens Lekman på hans USA-turné men nu är det äntligen dags för en egen Sverige-turné.

Mångsidiga Victoria Bergsman blev internationellt känd som frontkvinna i The Concretes och hennes medverkan i Peter, Björn & Johns världshit ”Young Folks”. Hennes Taken By Trees väckte omedelbart mycket stort intresse i media och debutalbumet Open Field fick fina recensioner både i Sverige och utomlands.

Med uppföljaren East Of Eden bjöd hon på en musikalisk resa inspirerad av sufitraditionen. Albumet är inspelat i Pakistan under minst sagt kaotiska förhållanden och har en nerv och närvaro som fick fans och kritiker att fullkomligt jubla. Såhär skrev Jan Gradvall i DI Weekend där han gav albumet högsta betyg; ”På ett sätt kan man beskriva ”East of Eden” som en svensk ”Graceland”, det epokgörande album som Paul Simon till stor del spelade in i Sydafrika. Även om rytmerna är exotiska är det distinkt popmusik som aldrig glömmer bort att vara popmusik”.

Taken By Trees söker ständigt nya vägar och inför det aktuella albumet Other Worlds begav hon sig till Los Angeles och Hawaii och skrev kontrakt med prestigebolaget Secretly Canadian som precis som fans och media funnit en fristad i albumets befriande och omslutande ljudbild.

 

Text av 
lizeatborder [dot] se (Liza Berthelsen)
Sida senast ändrad: 1 nov 2012