Land

Sverige

Hemsidor

Tidigare konserter

Debaser Malmö 16 Dec 2011
Debaser Slussen 12 Nov 2011

Syket känns angelägna på ett sätt som få andra band i Sverige känns just nu. Det känns typiskt norrländskt att vända minut-kändiskap och hajp i ryggen och spendera sju år på att in i detalj och med perfektion finslipa en gnistrande diamant som de valde att kalla ”With Love”.

Denna septett från Umeå har sedan första repet för sju år sedan tråcklat sig igenom en djungel av genrer och landat i ett pittoreskt och psykedeliskt landskap där regnbågen alltid tornar upp sig över himmeln och plöjer ner sig i en fors av euforiska piller. Det är Twin Peaks, begravningsmarcher och flumhouse som bildar fraktal-liknande mönster; Ralf Hütter och Shaun Ryder sitter och betraktar med anad glädje.

Än så länge är Syket en svensk angelägenhet men det kommer inte vara länge. Musikens lustfylldhet är för universell för att gå förbi resten av världen. Så om du gillar att ha något för dig själv är det dags att acceptera att det inte kommer så att förbli. Men du kan ta dig skjort/bluskragen och infinna dig på deras konserter som äger rum runt om i Sverige och hävda att du var där. Där!

Sida senast ändrad: 7 sep 2011