Tidigare konserter

Debaser Strand 4 Nov 2015
Debaser Strand 27 Nov 2013

Böljande drömsk indiepop med ett stänk av både Kanye West's Yeezus, Fleetwood Mac's Rumours och acid house. Det står nu klart att Birmingham-bandet Swim Deep är klara för ett svenskt återbesök i höst – detta med ett nytt sound som låter lite för spännande för att missa.

Trots att Swim Deep bildades så sent som 2011 så föll deras drömska indiepop ned som en oväntad sommar över indiepubliken och vitaliserade den redan sprudlande engelska popsfären än mer. Efter att ha lagt upp ett par demos på Soundcloud i slutet av samma år, signades de till skivbolaget Chess Club och spelade in sitt debutalbum Where the Heaven Are We (2013) tillsammans med Florence and the Machine-producenten Charlie Hugall. Skivan resulterade i en turné genom Storbritannien tillsammans med Two Door Cinema Club och Bastille.

Som ett smakprov från det kommande albumet släpptes i februari singeln To My Brother – som nu också följts upp av One Great Song and I Can Change the World. Bandet har influerats från oväntat håll i deras nya material. Frontmannen Austin Williams har själv beskrivit soundet som "psychedelic sex music" och "we've taken Kanye West's Yeezus and Fleetwood Mac's Rumours and put them together with acid house". Det låter lite för spännande för att missa, visst?

Senast de var i Sverige var 2013. Den 4 november är det dags igen – då ser du Swim Deep med nytt material på Debaser Strand.

Sida senast ändrad: 26 maj 2015