Land

Sverige

Tidigare konserter

Strand 27 Okt 2012
Debaser Slussen 28 Jan 2012
Inkonst 27 Jan 2012

Album

Betyg "Voyage":
4/5 i DN
4/5 i Gaffa
4/5 i Expressen
8/10 i Sonic
4/5 i QX

The Sound of Arrows består av de två vännerna; musikern Stefan Storm och filmskaparen Oskar Gullstrand. De växte upp i en sömnig småstad i Sverige, där de en dag bestämde sig för att göra musik. Inspirerade av Vangelis och fransk disco skapade det musik med främst analoga syntar. Debutsingeln ”Into the Clouds” gav dem mer uppmärksamhet än de hade kunnat drömma om och med ett signerat kontrakt med Geffen 2009 påbörjades arbetet med bandets första album ”Voyage”.

Trots en alldaglig bakgrundshistoria så är bandet allt annat än tråkigt. The Sound of Arrows är här för att fly tristessen och återvända för att bevisa motsatsen. Stefan beskriver hur det hela startade med just detta; en eskapism, att komma bort från småstaden och pojkrummet. En vän till bandet myntade vidare begreppet ”widescreen pop”, vilket de båda ser som en passande beskrivning då det visuella är halva upplevelsen i The Sound of Arrows musik.

Arbetet med debutalbumet har pågått under flera år, och kommentarer som ”get on with it” har hörts. Att vara två perfektionister reflekterar även bandets eskapism.
- Längtan efter något bättre är en verklighetsflykt i sig, säger Stefan Storm.

Resultatet är inte oväntat perfekt. Det är en fulländad berättelse om ensamhet, vänskap, kärlek, hopp och drömmar där familjära känslor från hemmaplan omvandlas till ett kosmiskt äventyr. ”Voyage” tar varje ögonblick du har känt, känner och kommer att känna och förstorar det till sprakande fyrverkerier bland stjärnorna. Inte minst med den nya singeln ”Wonders” som tar det igenkännande, eskapistiska soundet till en ny nivå av melankoliskt lyckorus. Den episka avslutningen ”Lost City” är en ”Chariot of Fire” för det nya milleniet och visar på att albumets musikaliska bredd.

Titulerat ”widescreen pop”, ja. Och det är tanken.
- När vi skriver musik tänker vi i bilder mer än i text, säger Stefan. Vi ser framför oss musikvideon, känslan, filmen, en filmaffisch – en hel pop-kulturell röra där allt är ett! Det är enkelt, tillägger Stefan, vi är bara två vänner som skapade en värld som återspeglar vår kärlek till musik och film. Därför är debutalbumet värt väntan; musik förtjänar en kontext, den behöver upplevas med ögon, öron och hjärta.

Sida senast ändrad: 10 dec 2014