Land

Sverige

Tidigare konserter

Färgfabriken 24 Mar 2012
Debaser Medis 9 Dec 2011
Nefertiti 8 Dec 2011

Bara för någon dag sedan gick det att gratis ladda ner låten ”Birds” från en oansenlig hemsida ägd av Serenades. Låten, en liten Beach Boys-aktig symfoni, fick håren att resa sig, och sedan dess har det rått allmän förvirring på nätet kring vilka Serenades är. Vi ska försöka räta ut några av frågetecknen.

Nyfikenheten kring Serenades är stor och det är helt i sin ordning. När två av Sveriges mest framgångsrika indiehövdingar teamar upp för att skriva ett soundtrack till vajande palmer är det naturligt att vi flockas kring dem för att se åt vilket håll blodet flyter.

Markus Krunegård och Adam Olenius har lämnat sina bekvämlighetszoner för att låta sina stämmor harmonisera till svulstiga britpopstråkar och tillbakalutad Kalifornisk västkustpop. Laakso och Shout Out Louds i all ära men ibland behövs det en stadig injektion av något nytt och det är precis det som Krunegård och Olenius har skapat med sitt nya band.

Den 18:e april släpps ”Birds” igen, som en 4-spårs EP på återuppstådda kultlabeln Stranded (Håkan Hellström, Anna Järvinen, Graveyard), och vi har chansen att knyta starkare band till Serenades. Och för oss som gillar det vi hört (och vi är redan många) kommer det finnas anledning att flockas kring Södra Teatern i Stockholm den 26 maj då deras scendebut kommer att äga rum.

Vi lämnar er med att ge Krunegård och Olenius ordet:

- John Lennon låg på rygg och sjöng, trött på sin egen röst, för att hitta en ny. När vi för ett par år sedan insåg att våra röster tillsammans blev en ny, bättre stämma var det en uppenbarelse i det lilla. Två självtrötta blev en nyfödd och det är egentligen också denna upptäckt som Serenades bygger på. Testa att sjunga samma sak samtidigt med en nära vän så förstår du storheten. Ingen yoga i världen har nånsin kommit i närheten av den känslan... Efter att ha jobbat i det tysta i några år med denna musiken är Serenades just nu det viktigaste i våra musikaliska liv. Skönt att få komma ut.

Ladda nu hem "Birds" alldeles gratis här!

Sida senast ändrad: 16 feb 2012