Hemsidor

Tidigare konserter

Ruisrock 8 Jul 2016
Halmstad Teater 22 Feb 2016
Lille Vega 21 Feb 2016

 

Låt oss bara konstatera det uppenbara: Seinabo Sey spelar i en helt egen liga. En röst som saknar motstycke, folkets hyllningar och kanske det finaste Sverige har att erbjuda alla kategorier. I fredags släppte hon äntligen sitt magnifika debutalbum Pretend och vi kan nu presentera att Seinabo Sey-året 2016 inleds med en omfattande turné som besöker konserthus runtom i landet. Se till att omedelbart införskaffa biljetter till en upplevelse som sent (aldrig) ska glömmas. 

Trots att Seinabo Sey endast är 25 år gammal har hon hunnit med mer än de flesta gör på en livstid. Den närmast explosionsartade första singeln “Younger” följdes av EP:n For Madeleine, som tog henne på utsålda turnéer i USA och Europa, tv-framträdanden världen över, en Grammis som “Årets nykomling” och till en solklar position som Sveriges nästa stora popexport. 

I våras kom uppföljaren For Maudo, som även den översköljdes av hyllningar och vars följande Sverigeturné möttes av utsålda hus landet runt, där varje spelning beskrevs som en framtida klassiker. I somras bländade hon internationella festivalpubliker på bland annat Glastonbury, Roskilde, Melt och i Sverige fick hon den stora äran att sätta punkt för hela festivalsommaren på Popaganda (en uppgift hon axlade med bravur och som långt inpå hösten fortfarande pratas om som en av sommarens bästa).

I fredags släpptes, efter två års väntan, debutalbumet Pretend – en hitkavlkad utan jämförelse,som redan höjts till skyarna i recensioner runtom i världen.

– ”Negotiating the boundaries between R&B and high-end Scandi-pop, ’Pretend’ is a masterclass in 21st century pop” – Metro UK (4/5)
– ”Seinabo Seys röst är som en naturkraft” – SVD (5/6)
– ”I framtiden kommer ”Pretend” sannolikt att ses som en svensk klassiker” – Expressen (4/5) 
– ”En av de mest gedigna och genomarbetade skivor på väldigt, väldigt länge” – Aftonbladet (4/5)
– ”Whether she’s singing to a foggy, neon-lit dance floor or upwards to the heavens, Seys presence and voice reaches her audience – feeling for them as they feel for her.” – SPIN (8/10) 

Som sångerska och liveartist har Seinabo Sey få konkurrenter, och med ett unikt uttryck som endast är hennes har hon etablerat sig som en kommande världsartist – det största som kommit från Sverige på väldigt länge. I januari ger sig Seinabo Sey ut på vägarna för en turné som besöker konserthusen landet över och därefter Europa. Det blir en upplevelse som sent kommer att glömmas för de lyckliga som har turen att knipa en biljett.

Sida senast ändrad: 8 jan 2016