När kommande albumdebutanten Sarah Klang avslutat en magisk konsert på årets Way Out West skriver Sveriges största dagstidning Dagens Nyheter så här:  ”Den osannolika debutanten Sarah Klang välte en fullsatt teaterlokal med en sorts hjärtekrossad Weeping Willows-tradition på steroider, i en mantel med orden ”Saddest girl in Sweden” och med en röst större än samtliga använda klichéer.”

”Jag fattar ju att folk har börjat gråta om de hört den här live. Sarah Klang – Left Me On Fire, alltså den är så himla fin den här låten. Den är jätte jätte vacker” – säger Tina Mehrafzoon under premiären i Musikguiden i P3.

”Left Me On Fire”, Sarahs senaste singel, är liksom tidigare släpp skriven och producerad tillsammans med Kevin Andersson, men den här gången mixar Thom Monahan (Pernice Brothers, Devandra Banhart, Vetiver, Beachwood Sparks etc). Resultat är skört, omfamnande, gripande. Du kryper in i soundet och in i berättelsen. En stor ballad från en stor röst.

”Vi befinner oss i tiden efter man gjort slut. Man lever vidare. Men man är väldigt bränd. För mig handlar den både om när man väljer att gå vidare, och när man fortfarande älskar någon. Inget blir någonsin sig likt efter en stor kärlek.”

I höst är Sarah bland annat aktuell med en konsert på Reeperbahn-festivalen och en headline-show på Pustervik i hemstaden Göteborg. Under våren 2018 släpps hennes debutalbum “Love in the Milky Way”.
 

Den osannolika debutanten Sarah Klang välte en fullsatt teaterlokal med en sorts hjärtekrossad Weeping Willows-tradition på steroider, i en mantel med orden ”Saddest girl in Sweden” och med en röst större än samtliga använda klichéer. ”
– Dagens Nyheter

” Jag fattar ju att folk har börjat gråta om de hört den här live. Sarah Klang – Left Me On Fire, alltså den är så himla fin den här låten. Den är jätte, jätte vacker ”
– Tina Mehrafzoon, Sveriges Radio P3

” While some may want to compare Klang to Adele, this track, however,
isn’t “music for grannies”, but rather a song that will touch every soul. ”
– The Revue

” we can see this being an affirming start for Sarah Klang. ”
– Hidden Herd

” Sarah Klang has a voice that seems to conjure entire landscapes. ”
– CLASH

” It’s a wonder to behold and become immersed in. ”
– Notes From Left of the Dial

Sida senast ändrad: 16 jan 2018