Land

Sverige

Tidigare konserter

Trästocksfestivalen 18 Jul 2013
Hotell Ekenäs 11 Jul 2013
Trädgår'n 10 Jul 2013

Stockholmsbandet som började sin karriär med att ta en gruppbild innan de ens hade börjat repa, släppte 2011 debutalbumet ”När mullret dövar våra öron blir vi rädda”.  De blev grammisnominerade och euforiskt kombinerade bandet åsikter med groove. 

Den 13 mars släpper Samling sitt andra album ”Annanstans” – likt debuten är det svårt att etikettera bandet  – kort och gott rock från någon annanstans. Uppföljaren ”Annanstans” är  producerad av Jari Haapalainen (Eldkvarn, Moneybrother, Frida Hyvönen, Bear Quartet m fl).

-Mötet med Jari blev en vinstlott, han skapade ett eget universum till varje låt. Säger Samlings sångare och frontman Max Groundstroem.

Första singeln från albumet ” Varje sekund, varenda minut” släpptes i slutet av januari och började direkt spelas på P3.

Carl-Johan och Max från Samling slänger sig också in i podcastvärlden med sin egen podcast ”Samlings podcast" för att få en egen kanal där de kan prata om det de själva vill. 

Lite om musik, lite om att spela i Samling och lite om att leva.

Att ett band vars namn anspelar på det kollektiva kanske inte känns helt konstigt eller helt off. Känns ganska elementärt. Att bandet vandrar i en mörbultande psykedelisk storm som rider runt deras sju kroppar känns ytterst befogat. De kallar sig Samling och vi vallfärdar till just denna vida famn av värme som blivit deras signum.

Samling må en gång i tiden ha startat i Max Groundstroems sovrum i ett försök att yngla av sig sin tristess men bandet (som också består av Viktor, John, Erik, Karl-Johan, Petter och Topi) har blivit så mycket mer än bara delarna av sina medlemmar. De har mötts i en dimma av narkotisk progg och politisk pop och orienterat sig fram till sin nuvarande nod. De förvaltar ett sväng som få andra idag kan stoltsera med och denna septett är på scen ett andetag kort om hjärtstillestånd. Allt detta menat på det allra bästa sättet.

Sverige har sina flaggskepp och nationalklenoder. I våra öron och ögon har vi i Samling något värdefullt som bör läggas till listan över de arv vi ska vårda extra väl.

Sida senast ändrad: 1 mar 2013