Land

Tyskland

Tidigare konserter

Debaser Strand 24 Apr 2017

I Roosevelts musikaliska universum är sommaren ändlös, precis som den neonskimrande natten. Med ljudbilder som blandar genrer som chillwave, nu-disco och yacht rock i en salig blandning har Roosevelt etablerat sig som en av nutidens mest spännande producenter. Med det sagt finns det inget mycket i de retrodoftande ljudbilderna som känns just nutid – det här är musik för ett parallellt universum där 80-talet fortfarande lever och frodas i tämligen drömsk tillvaro. I höstas landade det självbetitlade debutalbumet, och i vår får Stockholm äntligen sin beskärda del av denna värmeinjektion. Den 24 april intar nämligen Roosevelt Debaser Strand för en spelning med fullt band – sommaren börjar där och då. Support: Better Person.

Bakom namnet Roosevelt döljer sig den Köln-baserade producenten Marius Lauber. Efter att som 22-åring delat med sig av den solkyssta discodängan ”Sea” blev han snabbt upplockad av Hot Chip-medlemmen Joe Godards skivbolag Greco-Roman. På samma etikett gav han 2013 ut EP:n ”Elliot” som bjöd på dansanta tongångar och samtidigt gjorde Roosevelt till att namn att lägga på minnet. Sedan dess har han öppnat för Hot Chip, spelat på stora festivalscener och streamats miljontals gånger av lyssnare världen över. Det självbetitlade debutalbumet som släpptes så sent som i höstas spelades in under två år, och är utan tvekan Roosevelts mest fulländade produkt. Lyssna bara på den syntdrivna singeln ”Fever”, funkiga ”Hold On” eller baleariska ”Night Moves” – tre spår som på varsitt sätt förmedlar Roosevelts obestridliga storhet.

Spelningen på Debaser Strand blir Roosevelts första på svensk mark med sitt nya album i bagaget. Det här är musik som ska upplevas på plats – ta på dansskorna och kila ner till Debaser Strand den 24 april.

Sida senast ändrad: 23 mar 2017