Land

USA

Tidigare konserter

Kägelbanan 13 Maj 2012

Med musik som syr ihop brustna hjärtan har Ron Pope klätt sin musik i stora yviga gester som signalerar kärlek mer än något annat. Sedan ett blygsamt opus vid namn ”A Drop In The Ocean” plöjde vägen öppen för några år sedan och figurerade på listor tvärs över världen har Pope gjort sig ett namn som en talangfull musiker med sammetslen röst som får många på fall.

Ron Pope är en tekniskt skicklig musiker som attackerar sin gitarr på samma sätt som Jimi Hendrix och The Edge och landar någonstans där emellan. På senaste skivan ”Whatever It Takes” pendlar musiken mellan drömska ballader och ljudväggs-allsånger. Både Bruce Springsteen och U2 hörs mellan raderna men tolkade genom Popes eget filter. Hans texter klänger sig kring hjärtat och blir till en hypnotisk väv som värmer likt en gammal vän. Det är inte konstigt att människor tar Pope till sina livspumpande organ och knyter fast honom där. Det är så han berör.

Innan 2012 har Ron Pope inte varit utanför USA:s gränser, åtminstone inte som artist räknat. Men nu är han på väg och genom en snabbsökning på bloggar, recensioner och andra instanser så är han efterlängtad. Det är inte särskilt svårt att förstå. Det är bara att lyssna.

Text av 
Max Hansson
Sida senast ändrad: 31 jan 2012