Tidigare konserter

Rex 2 Maj 2015
Bowlingen 28 Mar 2015
Allstar Skellefteå 27 Mar 2015

Redline Recordings är en av svensk hiphops allra viktigaste drivkrafter. Bakom bolaget står bröderna Salla, Chepe och Masse. De kallas The Salazar Brothers, är svensk hiphops gudfädrar och huserar i Norsborg, en av röda linjens slutstationer. Och därav också skivbolagets namn, Redline. 

Redline Recordings grundades är 1996 och här finns större delen av de artister som hjälper till att driva svensk hiphop framåt. Med idel celebra namn som till exempel Linda Pira, Stor, Dani M, Carlito och Aki har man byggt ett eget litet imperium som lyfter fram, producerar och släpper svenska guldkorn till massorna. 

Finns det en hiphop-/soulkategori på en tävling så kan du ge dig på att större delen av Redlinefamiljen finns representerat bland de nominerade artisterna. Ett smärre prisregn har strösslats över Redline-artisterna, balnd annat har Stor och Carlito vunnit årets Hiphop/soul på P3 Guld och Masse kammade hem en Grammis som årets producent. 

I början, när den svenska hiphop-scenen föddes, så var Salla DJ i The Latin Kings. Chepe rappade i samma grupp och Masse började sin karriär som remixare till TLK. När Latin Kings gick till historien så började The Salazar Brothers att producera andra artister, som Ison & Fille, Mohammed Ali och Stor. Och otippat nog även Mando Diaos album ”Give Me Fire”. 

Och på den vägen är det. Salla, Chepe och Masse med sitt Redline Recordings producerar, hittar nya vägar och står för de beats som dunkar i ditt huvud som en huvudvärk du aldrig vill bli av med. 

Sida senast ändrad: 7 okt 2014