Land

USA

Hemsidor

Tidigare konserter

Gröna Lund 10 Jun 2018
Liseberg 9 Jun 2018
Cirkus 6 Maj 2011

Queens of the Stone Age har sedan start levererat tung riffbaserad rock straight outta Palm Desert, Kalifornien, som hela tiden utmanat och pushat hela genren framåt. Tidigare i år släppte bandet albumet Villains som tydligt visade att de är ett band på topp och fick även ett kvitto på det i form av en Grammy-nominering. Producerat av Mark Ronson och beskrevs av Pitchfork som "equal parts disco inferno and devil-may-care experimentation”. Första singeln ”The Way You Used To Do” kom dessutom med en video av Sveriges alldeles egna demonregissör Jonas Åkerlund.

Vi kan stolt meddela att Queens of the Stone Age kommer till Sverige i sommar för två konserter. Den 9 juni spelar bandet på Liseberg i Göteborg och dagen därpå, 10 juni, intar de på Gröna Lunds stora scen.

Queens of the Stone Age består av legendariska gitarristen och frontpersonen Josh Homme som också grundade bandet och Troy Van Leeuwen, Michael Shuman, Dean Fertita och Jon Theodore. Deras senate album "Villains" är ett av årets starkaste och klev direkt in på #1 i Storbritannien, Australien, Kanada och flera andra länder. På endast sju dagar skickades det ut nära 100 000 exemplar bara på vinyl vilket gjorde Villains till den bäst säljande vinylen i bland annat USA, Storbritannien och Tyskland. Även i Sverige hyllades albumet och Expressens Anders Dahlbom kallade albumet för "det bästa QOTSA gett ut sedan femton år gamla mästerverket Songs for the deaf" och fortsätter med att ”Josh Homme breddar paletten och utvecklar rocken än en gång".

Det är ett välkänt faktum att Queens of the Stone Age är ett av samtidens bästa liveband. Nu när bandet stannar till på svensk mark för två konserter är inget mer rimligt än att gå och uppleva deras rifforkaner till livespelningar på plats. Det kommer att dåna från både Gröna Lund och Liseberg i juni – var så säkra.

Biljetter:
Inget förköp
För Göteborg, mer info på liseberg.se
För Stockholm, mer info på gronalund.com

Queens of the Stone Age:
www.qotsa.com
www.facebook.com/QOTSA/
www.twitter.com/qotsa
www.instagram.com/queensofthestoneage/

Sida senast ändrad: 1 dec 2017