Land

USA

Pinegroves spelning på Obaren är inställd.

"Pinegrove are continuing their hiatus and taking an extended period of time off the road. The band has cancelled the upcoming tour dates."

New Jersey-baserade Pinegrove blandar countryinfluerad indierock med emo och den finaste av americana. Förra året kom bandets andra album Cardinal som kammade hem fina recensioner från ett till synes helt enat internet. Pinegrove är ett band utan ambitioner att bli störst, och lyckas med den hållningen skapa låtar som på allvar berör. Det här är musik som sätter vänskap och äkthet i det första rummet, före karriär och miljontals streams, och på så vis skapas något alldeles eget. 

Pinegrove verkar i samma fåra som ett annat av förra årets succéband, Whitney, och lyckas med samma anspråkslöshet pumpa ut små mästerverk på löpande band. Bandet bildades redan 2010, men det var först 2015 när en kompilation av bandets utgivna material släpptes som saker började ta fart. Med lika delar riviga gitarrer som banjos och sköra indiestämmor låter Pinegrove något så när som ett giftermål mellan Bright Eyes och tidiga Wilco – fast också helt egna. Nytt material är på ingång, och chanserna att även det är helt fantastiskt är överhängande. 

Sida senast ändrad: 30 jan 2018