Land

Sverige

Hemsidor

Tidigare konserter

Rex 25 Maj 2018
Mejeriet 5 Maj 2018
Pustervik 27 Apr 2018

Under 2018 så släppte Parham släpper sitt tredje fullängdsalbum ’Torsken’ den 6:e April, och åkte på vårturné.

- Torsken kom till under en destruktiv och jobbig period under våren/sommaren 2017. Jag hade separerat från min tjej och hade en del andra issues samtidigt som jag hade mani, där jag var väldigt uppe i varv och hela tiden var igång, nästan som att dagarna och nätterna flöt samman. Men jag var också sjukt kreativ och produktiv i studion, hela skivan skapades under perioden då jag sov på en soffa. Trots allt som hände fann jag någon slags humor i det och jag kunde ha roligt och gå på vibe mer än att tänka igenom saker för mycket.

  • Själva skivan och namnet torsken handlar om att jag är ”torsk" på allt möjligt: droger, rus, kärlek, framgång, men den går också igenom saker jag har torskat och förlorat, som vänner och familjerelationer. Soundet är färgstarkt och mest melodiöst av alla mina plattor. Jag leker lite mer med kontraster i denna. T.ex. att blanda glatt med seriösa ämnen.
  • Precis som mina förra album så är ’Torsken’ en fortsättning på mitt liv som reflekteras i min musik. Skillnaden är väl att jag är lite mer vågad i soundet. Det finns alltifrån ballader, dancehall, renodlad rap, till mer melodier och house. Många vänner säger att jag borde sjunga mer så det har väl satt sina spår till slut. Men den röda tråden är fortfarande jag och mitt berättande där jag försökt att vara så utelämnande som möjligt utan att det ska skada någon annan person. 

Debuten ”Pojk” ifrån 2014 kritiker-hyllades och belönades bland annat med pris för Årets Hip Hop på Manifestgalan och Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin Musik samt Årets Genombrott på Kingsize-galan. 

Med andra skivan ”Hemma här” som kom 2016 utvecklade Parham sin musikaliska identitet och beskrevs som en av Sveriges bästa textförfattare och hyllades av pressen, Dagens Nyheter skrev: ”Visar än en gång att han är svensk hiphops just nu kanske allra vassaste berättare.”, Gaffa; ”Det är ett konststycke att sätta ihop ett album så här fint.” Skivan grammisnominerades och under P3-Guld framträdde Parham med låtarna ”Håller mig vaken” och ”Gården”.  

2018 har bara börjat för Parham, trots släppet av hans 3 skiva så ryktas det redan nu om att det finns ny musik på gång… 

 

Sida senast ändrad: 24 maj 2018