Land

USA

Tidigare konserter

KB 16 Sep 2012
Blå 15 Sep 2012
Strand 14 Sep 2012

Ett förmodligen lika oändligt som passionerat sökande efter nya nivåer, Rolling Stones ord om att han är en av de grymmaste gitarristerna genom tiderna och spelningar som ledde till att The Mars Volta håvade in en Grammy för bästa hårdrocksframträdande. Omar Rodriguez Lopez är åter på ingång – och med sig har han 2012 års skörd: ”Un Corazón de Nadie” (som innebar att han i egenskap av soloartist kunde fira sitt 20-albumsjubileum i våras) och ”Saber, Querer, Osar y Callar”

Förutom de två soloverken gav Omar Rodriquez Lopez och hans The Mars Volta nyligen ut det uppfriskande innovativa ”Noctourniquet”. Dessutom passade han på att återförenas med post-hardcorebandet At the Drive-In, som tystnade 2001 men som gjorde en efterlängtad comeback under årets Coachella-festival. 

Producenten, låtskrivaren, regissören, skådespelaren, basisten och inte minst gitarristen har vid det här laget släppt över 40 album, producerat artister som Juliette Lewis och samarbetat med bland andra Erykah Badu. Och nu är Omar Rodriguez Lopez Group (bestående av Omar Rodriguez Lopez på gitarr, The Mars Volta-kollegan Deantoni Parks på trummor och Teresa Suarez a k a Teri Gender Bender från Le Butcherettes på sång) äntligen här igen för att ge oss sina experimentella, genreöverskridande låtar – och en helt unik start på hösten.

Text av 
Sara Stolt
Sida senast ändrad: 17 jul 2012