Luger står på två ben, eller till och med tre. Vi arrangerar konserter och festivaler med både svenska och internationella akter i Sverige och Norden. Några exempel på scener i Sverige vi arrangerar konserter på är Debaser, Södra Teatern, Chinateatern, Cirkus, Berns, Pustervik, Trädgår'n, Nefertiti, Sticky Fingers, KB och Inkonst.

Vi är även en bokningsagentur för ett gäng fantastiska svenska och internationella artister som vi mycket stolt representerar i Sverige och resten av världen. Den aktuella listan på vårt artiststall hittar du på bokaartist.luger.se

Luger arrangerar även festivalerna Way Out West i Göteborg och Stockholm Music & Arts samt delarrangerar Popaganda (tillsammans med Popagandaföreningen). Tidigare har man även arrangerat Acceleratorfestivalen och Where The Action Is (tillsammans med Live Nation).

Luger grundades i Sandviken 1991, men sedan 1998 sitter vi i Stockholm. Vårt fokus har sedan starten varit att föra fram och följa upp ny och spännande musik som vi brinner för. Målet är att erbjuda ett alternativ till all bedrövlig musik som tar alldeles för mycket plats i vår värld.

Vi finns på Facebook, Flickr, YouTube och Twitter.

 

VÅRT MILJÖARBETE
Luger, Way Out West och Where The Action Is är sedan 2007 (WTAI 2009) miljödiplomerade i enlighet med Göteborgs stad riktlinjer. Det innebär att vi håller nere verksamhetens negativa miljöpåverkan så lång det möjligt. I de fall vi inte lyckats nå nollutsläpp försöker vi miljökompensera på bästa sätt.

2009 introducerade Luger i samarbete med GreenBagTag Green Touring i Sverige. Det innebär att Luger ser till att turnérande artister och personal reser och bor med så lite miljöpåverkan som möjligt. De ansvariga på de olika spelställen en artist besöker uppmanas till exempel att stå för ekologisk och närproducerad mat och dryck, och använda kranvatten istället för buteljerad. I de fall vi ändå påverkar miljön negativt klimatkompenserar vi både direkt och via långsiktiga miljöprojekt med fokus på uthållighet och biologisk mångfald.

Tillsammans med GreenBagTag arbetar Luger löpande med research, mätningar, dokumentation, utvärdering och kommunikation för att skapa attityd- och beteendeförändringar.

 

JOBBA PÅ LUGER
Vi söker inte personal eller praktikanter just nu. Vill ni ändå skicka en CV gör ni det till jobb@luger.se. Om vi framöver skulle behöva hjälp kollar vi igenom dessa och hör av oss. Det hjälper inte att ni hör av er.