Lune eller Linnea Martinsson som hon egentligen heter är en ny svensk artist som blivit uppmärksammad av storheter som TiëstoAdrian Luxoch Sebastian Ingrosso. Lune kommer att uppträda på både Storsjöyran och Way Out West i sommar men först intar hon WiMP Live Sessions livescen på Story Hotel den 27 juni.

Lune är aktuell med låtarna ”Let Go” och ”Private Admission” som hon skrivit tillsammans med Adrian Lux och Carl Michael Herlöfsson samt den P3-aktuella låten ”Blood To Play”. ”Private Admission” är med i dokumentären ”Take One” om Swedish House Mafia och hennes pre-release version av låten ”Girls With Bangs” har remixats av Tiësto samt har hon både sjungit och skrivit på Adrian Luxs hit ”Teenage Crims”.

På scen består Lune av ett samarbete som växer och krymper efter behov och humör. Ibland är det bara Linnéa på scen, ibland tio personer. Ibland är publiken en lika stor del som Lune själv. På onsdag den 27 juni intar Lune WiMP Live Session på Story Hotel.

WiMP Live Sessions startade i våras och startfältet har varit starkt. I mars medverkade Invasionen med sångaren Dennis Lyxén, Alina Devercerskipremiärspelade sin sommarhit ”Flytta på Dig” och Bring Me The Fucking Riot... man gjorde en av sina sista konserter på live-scenen.

”Att få möjlighet att lyfta svenska talangfulla artister känns fantastik, det är med stor glädje och stolthet vi nu välkomnar Lune på vår scen på Story Hotel. Det är med stor nyfiken vi ser framemot onsdagens spelning”, säger Fredrik Zmuda, redaktionschef för WiMP Sverige och bokare för WiMP Live Session.

Wimp Live Session är gratis och spelas in av WiMP som sedan släpper inspelningarna exklusivt i musiktjänsten. Man väljer att göra denna aktivitet över tid då syftet är att lyfta fram svensk musik precis på samma sätt som de gör i själva musiktjänsten.