Över 18 miljoner människor har redan drabbats av hungersnöd i Västafrika och snart är en storskalig svältkatastrof ett faktum. Vi kan tyvärr inte lösa detta på egen hand, men tillsammans kan vi åstadkomma stordåd.

Way Out West, First Aid Kit och illustratören Annelie Carlström lanserar nu ett stort samarbete med Rädda Barnen, ett unikt designprojekt där limiterade upplagor av specialplagg kommer att säljas till förmån för dessa utsatta människor.


First Aid Kit tar just nu världen med storm. De gör sin enda Sverigespelning i sommar på Way Out West.

"För oss i First Aid Kit såg vi det här som ett perfekt tillfälle att få göra något kreativt men också någonting väldigt viktigt. Någonting som behövs. Vi hoppas att vi kan göra skillnad." –Johanna & Klara, First Aid Kit

Annelie Carlström arbetar som illustratör i Stockholm, Sverige. Hon arbetar i blyerts och blandar naivism med naturalism. Annelie har arbetat med bl.a.: HSBC, Bon, Metro, Nylon Magazine, Monki, Dagens Nyheter och Moderna Museét.

"Jag tycker att det är ett jättespännande projekt, jag gillar verkligen First Aid Kits musik och därför är det inspirerande att teckna åt dem. Det känns även bra att hjälpa andra som har det svårt!" – Annelie Carlström

Nu sammanför vi de båda i ett stort designprojekt. Välgörenhetsprojektet kommer att resultera i ett par limiterade upplagor av två plagg som kommer att säljas innan, under och efter festivalen. All vinst går direkt till Rädda Barnen. Vi hoppas även att detta öppnar upp ögonen för den stundande katastrof som just nu pågår i Västafrika. Vi kommer att meddela när produkterna finns till salu hos Rädda Barnen men redan idag kan du skänka pengar. Så här går du tillväga: http://bit.ly/ge-en-gava

Vi kommer även under sommaren att försöka hitta på fler spännande och roliga projekt som kan göra nåt bra.

---------------
Varför?
Över 18 miljoner människor har redan drabbats av hungersnöd i Västafrika och snart är en storskalig svältkatastrof ett faktum. Hittills har Rädda Barnen hjälpt över 300 000 människor – målet är att nå över 1,6 miljoner under 2012. Rädda Barnen arbetar också långsiktigt med förebyggande arbete för att förhindra en svältkatastrof. Vi kan ännu förhindra att tusentals barn dör men nu måste hjälpen in mycket snabbt, ännu saknas en stor del av den finansiering som krävs.

Pengarna genom samarbetet kommer att oavkortat gå till Rädda Barnens Katastroffond*. Rädda Barnens mål är att nå minst 2,5 miljoner människor i Västafrika under 2012.

"Vi är jätteglada över att First Aid Kit och Annelie Carlström via Way Out West vill hjälpa oss att göra en insats för de drabbade barnen i Västafrika. Läget just nu är akut så därför är detta samarbete ytterst välkommet. Vi tror och hoppas att det blir en succé. Det här är ett enkelt sätt för publiken att bidra till att barnen ges en bättre framtid samtidigt som man får ett designat klädesplagg." Malin Thiel insamlingschef Rädda Barnen.

*För att kunna hjälpa så många utsatta barn som möjligt i en katastrof, behöver de din och andra givares stöd. Genom att skänka en gåva till Katastroffonden bidrar du till att hjälpa ett drabbat barn.