MAP, Mobile Art Production i samarbete med Röda Sten konsthall och Way Out West presenterar: Street Level #2 - Phil Collins, We Can’t Hear You When You Talk at the Same Time - en unik ljudinstallation.

Verket kommer att presenteras både som ljudinstallation på Way Out West-festivalen och i sin helhet på Phil Collins soloutställning Den mest sällskapliga ensamvarg jag någonsin mött på Röda Sten konsthall 16 juni-19 augusti. Denna utställning, curerad av Edi Muka, kommer också att premiärvisa en videoinstallation baserad på Collins nya performance This Unfortunate Thing Between Us. 

Lördagen den 16 juni invigs utställningen 14.00 med ett artist talk 15.00 och en konsert med bandet OSKAR 16.30 på Röda Sten konsthall. Välkomna!

Den brittiska konstnären Phil Collins (ej artisten) har inför sin första separatutställning i Göteborg samarbetat med det Londonbaserade konst- och rockbandet OSKAR och den walesiska sing-songwriter musikern Cate le Bon. Till det nyproducerade verket We Can’t Hear You When You Talk at the Same Time har Phil Collins bjudit in såväl gamla vänner som allmänheten i Göteborg för att dela med sig av sina privata konversationer via en gratis telefonlinje. Alla samtal har spelats in för att utgöra grunden för ett växande musikalbum av svenska och internationella musiker. 

We Can’t Hear You When You Talk at the Same Time är uppbyggt som en audiovisuell installation där musiken presenteras tillsammans med en 35 mm filmprojektion som undersöker vår komplexa kärleksrelation till telefonen. Verket erbjuder en intim erfarenhet av populärkultur och reflekterar över dess förmåga att omfatta och befästa sociala relationer och värderingar som är centrala för den tid och det samhälle i vilken den skapas och upplevs.

Ytterligare musik av andra svenska och internationella band kommer att läggas till i utställningen under de tolv veckor då utställningen äger rum. Ett finissage av We Can’t Hear You When You Talk at the Same Time kommer att ske i samband med Stay Out West.

För mer information om utställningen och för bokning av intervju med Phil Collins kontakta:

Anna van der Vliet, curator 
MAP, Mobile Art Production
Telefon 0768 80 88 28
av@mobileartproduction.se

Mer information på www.rodasten.com