Med en mustasch som prylar Freddie Mercurys spöke sex gånger till söndag har exil-dominikanen George Lewis Jr vandrat rakt in i våra spellistor och med sina alster fört ett jävla bra liv. Eller inte enbart bra. De kopplar ett brutalt grepp om själen naglar sig fast. I den geografiska hotspoten som stavas B-R-O-O-K-L-Y-N har han under sitt alias Twin Shadow ympat in 80-talets electrofunk in i 10-talets nya popvåg och svept undan benen på en hel blå planet.

På förstlingsverket ”Forget” besökte han sina vänner i Human League, The Cure och The Smiths och fick oss att dö om och om igen. Singeln ”Slow” var Moz i en mixer med Joy Divisions stela gospel pulserandes i bakgrunden. Elegant och sofistikerat, precis som vi ville ha det serverat. Vi gillade det, ni gillade det och kidsen där borta gillade det. Som om inte det vore nog så dök ”Five Seconds” upp för bara ett litet tag. Visst är det första spåret ut från nya skivan ”Confess” som garanterat kommer slakta på dansgolven, i lurarna, i etern – överallt.

Vi har tre ynkliga tillfällen att tillfredställa vårt Twin Shadow-beroende i år (eller åtminstone som vi vet nu men varför chansa?); i juni kommer Herr Lewis Jr att hypnotisera folk i följande städer: Göteborg, Stockholm och Helsingfors (ja det är bara att ta båten). Inga ursäkter.

www.luger.se/twin-shadow