Leif Vollebekk [CAN]

5 nov – Stockholm, Obaren (fri entré!)
6 nov – Göteborg, Pustervik


Leif Vollebekk är en av de där tidlösa musikaliska begåvningarna som känns som en hemlighet trots att ryktet om begåvningen för längesedan spridits bland kritiker, musiker, fans och musikälskare. En ung folkindie-singer/songwriter från Montreal som efter ett par kritikerhyllade album, ett flertal turnéer där scenen har delats med artister som Suzanne Vega, Angus & Julia Stone, Daniel Lanois och Basia Bulat, samt spelningar på festivaler som SXSW, End of the Road och Newport Folk Festival kände att han åter behövde hitta sin egen röst.

I vintras släpptes det aktuella albumet ”Twin Solitude”, en platta som gör upp med tidigare erfarenheter och som handlar om att finna sig själv. Något som Vollebekk lyckas med på ett oerhört imponerande och självklart vis och framstår som en av folkindiescenens största talanger i processen.

“I used to think, ‘This will be kinda like a Neil Young song,’ ‘This will be kinda like a Bob Dylan song,' I kinda ran out of people to imitate. And then there was just me”. ”Twin Solitude” släpps via lilla kanadensiska kvalitetsindielabeln Secret City Records som även släpper originella begåvningar som Basia Bulat, Patrick Watson, The Barr Brothers och Owen Pallett. De som såg såg Leif Vollebekk som support till Gregory Alan Isakov tidigare i våras vet att Leif Vollebekk inte är en hemlighet så länge till.

Biljetter till Göteborgsspelningen:
Finns att få via Pustervik.nu