29 mars – Århus [DK], Radar
30 mars – Lund, Mejeriet
31 mars – Stockholm, Vasateatern


Under 2016 släppte The Radio Dept. sin efterlängtade fjärde fullängdare och följde upp detta med utsålda svenska konserter. Nu ges det tre nya chanser att åter se bandet på Nordisk mark. Ta dessa.

Biljettsläpp i morgon tisdag 31 januari kl 10.00.
 
Året var 2001, staden var Malmö och huvudrollsinnehavarna var Johan Duncanson och Martin Larsson (numera Carlberg). Efter x antal år av sporadiska hemmastudio-timmar, beslutade sig vännerna för att satsa helhjärtat på musiken. Resultatet blev The Radio Dept. och resten är, som det så fint brukar kallas, musikhistoria.
 
2003 släpptes debuten 'Lesser Matters' – ett album som ledde till erkännanden på bred front, både i Sverige och internationellt – och sedan dess har bandet släppt Pet Grief (2006), Clinging to a scheme (2010) och i oktober förra året kom äntligen Running Out of Love. Ett album som hyllats stort och placerade sig i toppen på diverse årsbästalistor skrivna av diverse proffstyckare.
 
"Vi har precis gjort klart vår fjärde lp Running Out of Love, ett album om att finnas till i Sverige 2016 och se hur samhällsklimatet hårdnat på så många områden. Politiskt, intellektuellt, moraliskt... Ett album om allt som är på väg åt fel håll. Om otåligheten som förvandlas till ilska, hat och till sist uppgivenhet när kärleken till omvärlden och tillvaron börjar sina.
 
För tredje gången i rad har vi gjort två skivor i stället för en. Efter att ha turnerat av och till, mest till, i drygt två år efter vårt förra album Clinging to a Scheme började vi spela in en skiva som vi senare bestämde oss för att strunta i. Som vissa kanske vet var vi länge intrasslade i en utdragen rättsprocess mot vårt förlag och skivbolag. Vi slutade släppa singlar och eps och ägnade oss i stället åt annat. Vänner, jobb och dagdriveri. Vi förlorade rättegången men nådde till sist en överenskommelse som gjorde att vi kunde och ville koncentrera oss på musiken igen.
 
Sommaren 2014 började idéerna till Running Out of Love ta form och singeln Death to Fascism, nu för gammal för att ha med på skivan, var först ut. Sen började andra låtar dyka upp. Rättsprocessen avhandlades i Occupied, svensk vapenhandel i Swedish Guns och We Got Game handlar om den stolta polistraditionen att skydda nazister och rasister men samtidigt använda brutalt våld mot motdemonstranter.
 
Det blev en ganska dystopisk skiva, vilket framförallt beror på att den skrevs och spelades in i frustration över de reaktionära strömningar som i allt högre grad präglar vår tid."

 
Biljetter:
Biljettsläpp i morgon kl 10.00 via respektive spelställe och Luger.se.