11 maj 2012 - Göteborg, Annedalskyrkan
12 maj 2012 - Stockholm, Filadelfiakyrkan


Få band har lika fanatiska anhängare som Stephin Merritts The Magnetic Fields har. Som en kult som dränker sina bekymmer i sextionio låtar om kärlek, ytterligare tretton grundmurade med feedback och tretton till i lugn folkdräkt, har de sedan länge övergett vår värld för Merritts. Det finns fler toppar men vi stoppar där.

Som så många andra indie-sensationer började The Magnetic Fields i ett sovrum möblerat med en fyra-kanalsporta och en inspirerad Stephin Merritt. Nu tjugo år senare så är sovrummet intakt, eller åtminstone känslan, och bandet har episkt nog förflyttat sig från en liten angelägenhet till något som berör bra många fler än vad Merritt kanske kunnat förutspå. ”69 Love Songs”, det digra mästerverket som kom 1999, har betytt så mycket för så många. Ingen ”69 Love Songs”, ingen Jens Lekman. Kanske. Men trots allt har The Magnetic Fields skrivit in sig i historien och den stora sångboken en gång för alla.

När The Magnetic Fields återkommer till Sverige är det för två speciella konserter som kommer svepa benen av varenda indielugg. Med kommande albumet ”Love At The Bottom At The Sea” (släpps 6 mars!) i ryggen sveper de in över landet och spelar i Annedalskyrkan i Göteborg och i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Om inte exklusiviteten i detta osar behagligt så vet vi inte vad som gör.

BILJETTER
Biljetterna finns ute nu!

Göteborg - 280 kr + serviceavgift - Direktlänk!
Biljetter säljs via Ticnet på 077-170 70 70 och www.ticnet.se.

Stockholm - 325 kr + serviceavgift - Direktlänk!
Biljetter säljs via Ticnet på 077-170 70 70 och www.ticnet.se, samt via Zeticketwww.zeticket.se.

- - -
www.luger.se/the-magnetic-fields