Två av Sveriges absolut mest välrenommerade liveakter slår sig samman för en gemensam konsertkväll i Huskvarna Folkets Park 24 augusti. The Hellacopters och Thåström är ohotat två av landets största liveakter, någonsin, och kommer kvällen till ära spela varsitt fullt set efter varandra. Detta blir en kväll som ingen annan. Biljetterna släpps till försäljning på fredag 9 februari klockan 9.00 via huskvarnafolketspark.se

Thåström har ett förflutet i bland annat Ebba Grön och Imperiet, och har varit högaktuell i fyra decennier. Med lika delar vacker poesi som manglande industriella texturer har Thåström etablerat solokarriären som sin mest spännande och kreativa era. I höstas släpptes det nya albumet ”Centralmassivet" – till största del inspelat i legendariska Hansa Tonstudio i Berlin – och dundrade med detta direkt in som #1 på albumlistan. I samband med det var Thåström även ute på en totalhyllad höstturné som genererade nästan 100 000 sålda biljetter, och som sträckte sig från Luleå i norr till Malmö i söder. Under sommaren 2018 gör han endast ett fåtal utvalda spelningar i Skandinavien.  

Utan Hellacopters hade den svenska rockmusiken varit fan så mycket tråkigare. Med plattor som ”High Visibility”, ”By the Grace of God” och ”Rock & Roll is Dead” har kvintetten visat varför de är en vår tids mest inflytelserika akter. År 2008 drog de sig temporärt tillbaka med väl uträttat förvärv, bara för att 2016 återvända med full kraft. 2017 rekryterades basisten Sami Yaffa från det legendariska bandet Hanoi Rocks, och på de efterföljande spelningarna var det tydligt att The Hellacopters var tillbaka med besked. Med The Hellacopters på scen är rock’n’roll återigen underhållande, äkta och kaxig.
 
Datum
24 augusti – Huskvarna Folkets Park
 
Biljetter
Biljettsläpp fredag 9 februari klockan 9.00 via

huskvarnafolketspark.se