Sleaford Mods [UK]

28 september – Debaser Strand, Stockholm

Nottingham-duon Sleaford Mods har slitit på med tio album på lika många år av frenetisk DIY-musik som speglar den brittiska arbetarklassupplevelsen – smutsigt, direkt, minimalistiskt, ärligt och alldeles urbrittiskt. På senare tid har Jason Williamsson och Andrew Fearn äntligen fått de hyllningar de förtjänar, och den 28 september gästar duon Sverige för ett efterlängtat gig på Debaser Strand i Stockholm. Biljetterna släpps 17 maj kl 09:00!

Sleaford Mods startades av Jason Williamson tillsammans med Simon Parfrement och redan 2007 släpptes det första albumet som Sleaford Mods, men det dröjde tills 2012 då han fick sällskap av Andrew Fearn som det började ta fart ordentligt. Sleaford Mods karaktäriseras av sitt unika sound: med inspiration från åttiotalets postpunk rappar Jason Williamson över minimalistiska synthbeats med texter inspirerade av livet i Englands gråa industristäder. Med både humor och ursinne går Sleaford Mods musik inte riktigt att jämföras med något annat i dag, och bandet skyr inget i sin kritik mot samhället. Sleaford Mods är Storbritanniens viktigaste rockakt i den Brexitvärld vi lever i.

Bandets tionde album “English Tapas” släpptes tidigare i år till unisona hyllningar världen över, och är även duons första på anrika Rough Trade. Få band betyder lika mycket som Sleaford Mods gör just nu.

Biljetter:
Biljettsläpp onsdag 17 maj kl 09:00 via Luger.se.