5 oktober – Stockholm, Annexet

I somras kunde vi se isländska Sigur Rós bjuda på festivalsommarens kanske mest enastående spelning på Stockholm Music & Arts, och nu kan vi euforiskt basunera ut att bandet kommer tillbaka till Sverige för en unik och intim spelning på Annexet i Stockholm den 5 oktober. Det blir en utökad konsertkväll med bandet beståendes av två set uppdelade av en paus. Förbered dig på en show som bjuder på extra allt.

Biljetterna släpps till försäljning fredag 3 februari klockan 9.00.

Det är skillnad på konserter och konserter. Isländska postrockbandet Sigur Rós har under dess drygt 20 år långa existens gjort sig ett namn av att bjuda på spelningar som snarare känns som överjordiska upplevelser än regelrätta konserter. Med ett genomvackert tonspråk som pendlar mellan att förmedla hopp, sorg och andra känslor som är universella för människan är Sigur Rós ett band som nästintill existerar i unikum. Efter att länge ha varit en kvartett verkar gruppen numera som en trio, och håller i dagsläget på att färdigställa musik inför ett kommande åttonde studioalbum.

Sigur Rós eteriska ljudbilder brukar ofta jämföras med Islands kraftfulla natur, som precis som bandet är helt unik i sin existens. Till skillnad från naturen dock, som är relativt oföränderlig, förnyar Sigur Rós ständigt sig själva och har förfinat sitt hantverk för varje album som släppts. Den kommande turnén kommer vara bandets första i Europa utan att innehålla ett förband, och istället vara en utökad konsertkväll beståendes av två set uppdelade av en paus. Både klassiker och hittills osläppt musik kommer att framföras – självklart i de vackraste av versioner och ackompanjerande av slående visuella element. Turnén kommer även att vara den enda möjligheten att se bandet i en intim miljö på ett bra tag framöver – ta chansen och upplev naturkraften Sigur Rós i den miljö där de bäst upplevs.

Sigur Rós 2017 European Tour Dates
16/9 UK, Manchester O2 Apollo
17/9 UK, Manchester O2 Apollo
20/9 UK, London, Eventim Apollo
21/9 UK, London, Eventim Apollo
25/9 UK, Glasgow, Clyde Auditorium
27/9 France, Paris, Le Grand Rex
1/10 Belgium, Brussels, Forest National
27/10 Netherlands, Amsterdam, AFAS Live
3/10 Netherland, Gronigen, De Oosterpoort
5/10 Sweden, Stockholm, Annexet
6/10 Norway, Oslo, Spektrum
7/10 Denmark, Copenhagen, Forum
9/10 Germany, Berlin, Tempodrom
12/10 Germany, Hamburg, Sporthalle
13/10 Germany, Köln, Palladium
14/10 Germany, Frankfurt, Jahrhunderhalle
16/10 Austria, Vienna, Gasometer
17/10 Italy, Milan, Mediolanum Forum
18/10 Switzerland, Zürich, Samsung Hall
 
Biljetter:
Fan Pre-sale startar onsdag 1 februari klockan 9.00.
Ordinarie biljettsläpp på fredag 3 februari klockan 9.00 via Luger.se.

För att få tillgång till pre-sale kan du registrera dig för nyhetsbrev på sigur-ros.co.uk.