11.5 Konstmuseum Borås
16.5 Pustervik Göteborg
17.5 Mejeriet Lund
30.5 Bar Loose Helsingfors
1.6 Siesta! Hässleholm
6.7 Putte i Parken Karlskoga
10.8 Rainbow Fields Festival Orsa


Samling - sjumannabandet och ett av fjolårets mest spännande debutanter, eller som de också beskrivs; "De har mötts i en dimma av narkotisk progg och politisk pop och orienterat sig fram till sin nuvarande nod", beger sig ut på vägarna i sommar. I höstas släppte Samling debutalbumet ”När mullret dövar våra öron blir vi rädda” och albumet Grammisnominerades i kategorin Årets Rock.

I sommar lämnar alltså Stockholmsbandet huvudstaden och beger sig ut i Sverige samt ett datum i Finland. Just nu är bandet aktuella med sin tredje singel "Aldrig sätta sig på tvären".

Att ett band vars namn anspelar på det kollektiva kanske inte känns helt konstigt eller helt off. Känns ganska elementärt. Att bandet vandrar i en mörbultande psykedelisk storm som rider runt deras sju kroppar känns ytterst befogat. De kallar sig Samling och vi vallfärdar till just denna vida famn av värme som blivit deras signum.

Samling må en gång i tiden ha startat i Max Groundstroems sovrum i ett försök att yngla av sig sin tristess men bandet (som också består av Viktor, John, Erik, Karl-Johan, Petter och Topi) har blivit så mycket mer än bara delarna av sina medlemmar. De har mötts i en dimma av narkotisk progg och politisk pop och orienterat sig fram till sin nuvarande nod. De förvaltar ett sväng som få andra idag kan stoltsera med och denna septett är på scen ett andetag kort om hjärtstillestånd. Allt detta menat på det allra bästa sättet.

Sverige har sina flaggskepp och nationalklenoder. I våra öron och ögon har vi i Samling något värdefullt som bör läggas till listan över de arv vi ska vårda extra väl.

Hemsida
Facebook
Spotify

www.luger.se/samling