Support: Algesten

31 mars – Umeå Open, Umeå
7 april – Gamla Teatern, Östersund
11 april – Göteborgs Konserthus
12 april – Slagthusets Teater, Malmö
21 april – Kulturens Hus, Luleå
24 april – Dramaten, Stockholm


År 2007 släppte Annika Norlin sin svenskspråkiga debut Säkert! som ett sidoprojekt från Hello Saferide. Säkert! blev en enorm succé och 2010 släpptes uppföljaren Facit. Den 3 februari landar nya albumet Däggdjur och idag kan vi presentera vårens turnédatum – med avslutning på Dramaten i Stockholm. Biljettsläpp i morgon torsdag 19 januari kl 10.00.

"Senaste gången vi var på turné med Säkert! trodde jag kanske var den sista. Det var i oktober 2011, en norgeturné ett år efter vår andra skiva Facit kommit. Det var fantastiska dagar, vi tog det lugnt, satt och glodde ut över vattnet, förbannade över Bergens skönhet och varför man själv inte var lika fin som Norge, och spelade på små klubbar. Blåmärkena på handleden när man spelar tamburin mycket intensivt. Jag hade en känsla av att allt var bra med det här bandet utom jag själv. Jag skulle ha kunnat åka runt med dem för alltid, sitta i norska hamnar, men dessvärre var det som att det tömde mig att göra Facit, jag hade ingenting mer att säga och tänkte att det var slut där.
 
Som tur är var det inte så och förra året hade jag skrivit nog mycket för att fråga Henrik, Mats, Lovisa, Daniel, Jakob och Frida om de ville spela in och åka ut och spela igen. Det känns helt ljuvligt att de ville och att vi får spela för er igen. Skivan heter Däggdjur och släpps 3 februari. Det är en lite särskild skiva, avskalad, avväpnad och tärd, och det blir till stora delar en avskalad turné, därför kommer spelningarna hållas på teatrar. Inspirationen är tex Nirvana Unplugged.  Låtarna handlar om att prata med folk, att inte vilja prata med folk, att vara rädd för folk, att sova bredvid folk, att ligga med folk, att känna sig nära folk, att inte känna sig nära folk. Att det blir vår och att bli äldre och att få kids och gå på Grammisgalan.
 

Kära hälsningar,
Annika Norlin, januari 2017"
 
Biljetter:

Biljetter via Luger.se.