Protomartyr [US]
 
26 april – Lund, Mejeriet
28 april – Stockholm, Bar Brooklyn [fri entré]

 
Detroitbördiga postpunkkvartetten Protomartyr är ett av den pånyttfödda genrens mest spännande projekt. Bandet leds av den karismatiske sångaren Joe Casey, vars slipade texter tillåts samexistera med det virrvarr av oljud och mörka texturer som resten av bandet skapar. Hittills har gruppen släppt fyra fullängdare, varav den senaste – Relatives in Descent – kom ut tidigare i år och vittnar om en omåttligt spännande utveckling. Nu kan vi meddela att Protomartyr kommer till Sverige för två spelningar i vår. 26 april spelar bandet på Mejeriet i Lund och 28 april på Bar Brooklyn i Stockholm. Biljetterna till Lund släpps fredag 8 december klockan 11:00 via kulturmejeriet.se, och spelningen i Stockholm har fri entré.

Protomartyr har alltid lyckats med konststycket att vara lika innovativa textmässigt som musikaliskt. Blandningen mellan semipratad poesi, dissonans och oväntade taktartsbyten har alltid legat till Protomartyrs fördel – både inspelat och i ett livesammanhang. Det senaste givet, Relatives in Descent, baseras kring konceptet sanning, och presenterar tolv olika variationer på temat. Med det sagt är det inget konceptalbum per se, utan snarare en samtida reflektion över sanningens ovetbara natur, och den existentiella fruktan som ofta kommer till. Relatives in Descent är i högsta grad ett av årets bästa släpp – missa inte chansen att uppleva det här live på scen i vår.

Biljetter:
Biljettsläpp till Lund sker via kulturmejeriet.se fredag 8 december klockan 11:00. Spelningen i Stockholm har fri entré.