Oskar Linnros på vårturné 2018
– släpper "Väntar på en ängel" i november

11 feb – Göteborg, Konserthuset
18 feb – Cirkus, Stockholm
24 feb – Malmö Live

Nyligen möttes vi av nyheten att Oskar Linnros släpper ett nytt album i november betitlat ”Väntar på en ängel”, som följer upp årets tidigare släpp ”Väntar” och ”Väntar på en”. Efter en fullspäckad sommar med festivalspelningar landet runt inleder Oskar i nästa vecka sin efterlängtade höstturné. I samband med detta kan vi också meddela att Oskar åker ut på en exklusiv turné med nedslag på tre anrika och mäktiga konserthus våren 2018: 11 februari på Konserthuset i Göteborg, 18 februari på Cirkus i Stockholm och 24 februari på Malmö Live. En värdigare inramning för en artist i sin absoluta högform blir svår att hitta – biljettsläpp nu på fredag 27 okt kl 10.00.

Oskar Linnros är en av Sveriges mest innovativa popartister – något han har bevisat flera gånger om med årets tre släpp och sin omskrivna sommarturné. Där har både fans och kritiker kunnat bevittna och konstatera det nu helt självklara faktumet: Oskar Linnros är inte tillbaka, han har alltid varit här. På en tron av driven orkestral pop, mångbottnade texter och stilrena melodier har Oskar gett Popsverige en helt ny nerv – både inspelat och på scen. Året inledde Oskar med att meddela att ”jag tänker säga allt i år”, och såhär när året börjar komma till ända kan vi fastslå att det är precis det han har gjort. Näst på tur står höstturné, albumsläpp och nu alltså även vårspelningar där han besöker tre av landets vackraste spelställen.

Höstturné 2017:
3 nov – Gävle Konserthus
4 nov – Halmstad Teater
11 nov – Sundsvall, Tonhallen
12 nov – Uppsala Konsert & Kongress
17 nov – Linköping Konsert & Kongress
18 nov – Lund, Mejeriet
24 nov – Örebro, Conventum
25 nov – Norrköping, Arbis
26 nov – Vara Konserthus
15 dec – Luleå, Kulturens Hus
16 dec – Umeå, Idun

Vårturné 2018: (Nya datum!)
11 feb – Göteborg, Konserthuset
18 feb – Cirkus, Stockholm
24 feb – Malmö Live

*
"Jag har aldrig velat det mer, aldrig kunnat det bättre”
– Oskar Linnros

*
Om spelningen på Way Out West:
”Oskar Linnros är bäst i Sverige - en sann kreatör, en känslomänniska & ett musikaliskt geni” – GP

”Så minutiöst dramatiserad: dekor och kläder i oxblodsrött, mellansnack som sidor ur en dagbok, Al Green från Sundbyberg” – Jan Gradvall
 
*
Biljetter:
Biljettsläpp fredag 27 okt kl 10.00 via respektive spelställe eller Luger.se.