11 mars – Stockholm, Södra Bar (Södra Teatern)

Loyle Carner tillhör den nya skolans rappare och har redan spåtts bli Storbritanniens nästa hiphopexport. Med en hyllad EP i bagaget och ett debutalbum som landar i slutet av månaden är det inte heller mycket som talar emot den spådomen. Carners storhet ligger i hans ärliga, välberättade historier som giftigt spottas ovanpå jazz-influerade ljudbilder. Glöm allt ni trodde att ni visste om brittisk hiphop – det här är något helt annat. Den 11 mars gör Loyle Carner sitt första Sverigebesök på Södra Bar i Stockholm.

Ben Coyle-Larner (artistnamnet Loyle Carner är en ordlek med efternamnen) kommer från södra London och fick genom att spela upp demos för kompisarna King Krule och Rejjie Snow möjlighet att öppna för MF Doom i Dublin. Därefter har utvecklingskurvan pekat spikrakt uppåt och i slutet av januari landar det efterlängtade debutalbumet ”Yesterday’s Gone”. Med det sagt är Carner knappast någon debutant: de senaste åren har han nämligen öst ur sig singlar, gästverser och turnerat Storbritannien runt. I en tid då mycket av den brittiska hiphop som når våra breddgrader är influerad av stökig grime är Loyle Carners avslappnade flow en spännande utveckling. Det här är hiphop som sätter autenticitet och leverans i första rummet, utan att på något sätt bli en pastisch av hiphopens gyllene era. Loyle Carner är framtiden – utan att nödvändigtvis låta som det.

Var först på bollen och boka in 11 mars i kalendern redan nu och upplev en av Storbritanniens mest omtalade rappare på svensk mark för första gången.  

Biljetter:
Biljetter via SodraTeatern.com och Luger.se.