Looptroop Rockers [SE]

27 okt – Göteborg, Pustervik [support: Guleed + O-Hund]
28 okt – Linköping, The Crypt
3 nov – Falun, Falun Bowling & Krog
24 nov – Stockholm, Kulturhuset (Studion) [support: Guleed]
25 november – Nyköping, Domino [support: Guleed]
30 november – Prag, Futurum Music Bar [CZ] [nytt datum!]
1 december – Čadca, Veľká Rača/Oščadnica [SK] [nytt datum!]
2 december – Bratislava, Uprising Winter Edition [SK] [nytt datum!]
7 december – Åre, Verandan
8 dec – Malmö, Moriska Paviljongen [support: Guleed + Eboniks]
16 dec – Luleå, Stuk Bar & Restaurang
21 dec – Sälen, HC Nightclub
22 dec – Örebro, Ritz
29 dec – Helsingborg, The Tivoli


Forsättningen på Looptroop Rockers 25-årsturné står för dörren, och nu kan vi meddela att turnén får finbesök av några av den nya generationens mest lovande raptalanger. Guleed, O-Hund och Eboniks har gjort stora intryck både på sina respektive orter och nationellt, och kommer värma upp scenen inför Looptroop på absolut bästa sätt. Därtill kan vi även meddela Looptroop utökar turnén med spelningar i Slovakien och Tjeckien. Biljetter finns att köpa via luger.se/looptroop-rockers

25 år. 25 releaser. 25 veckor.
 
Från pojkrummet till världen!
 
Det har gått 25 år sedan vi tog våra första steg som Looptroop Rockers i Embees pojkrum i hyreshuslängan i Västerås. Över 1000 spelningar och otaliga albumsläpp senare känner vi oss faktiskt hungrigare än någonsin. Att vi blev invalda i Swedish Music Hall of Fame nyligen känns extra peppigt.
 
För att fira detta ordentligt bestämde vi oss i höstas för att satsa allt på att färdigställa 25 nya låtar/EPs som ska ges ut på alla digitala plattformar varje fredag under 25 veckor med start den 28/4. Detta var årsdagen för vårt första studioalbum Modern Day City Symphony och dessutom Promoes födelsedag, så all anledning att fira!
 
Bland dessa 25 släpp återfinns rykande färska Looptroop Rockers-låtar blandat med soloutflykter av en punchline-rappande och terränglöpande Promoe, instrumentala och vokala beatvärldar designade av Embee samt ett gäng samarbeten med vokalister och andra musiker som vi lärt känna längs vägen.
 
Vissa låtar är givetvis redan färdigställda, men skapandet kommer att fortgå under dessa veckor. Inte ens vi vet hur det kommer låta.
 
Det hela började med att vi kände oss för otåliga för att sätta oss ned och börja skriva på ännu ett album som släpps om kanske ett och ett halvt år. Vi ville istället göra det på ett, för oss, nytt sätt. När en låt är klar så ska den helt enkelt ut direkt. Detta är på gott och ont. Det eviga pillandet får sig en välförtjänt törn.
 
I höst kommer vi spela runt om i Sverige, i Tjeckien och Slovakien. Till våren 2018 gör vi Tyskland och förhoppningsvis mer Europa!
 
//Looptroop Rockers
 
Biljetter:
Biljetter via respektive spelställe eller Luger.se.