King Krule [UK]
 
8 december – Stockholm, Vasateatern


Med sin excentriska röst och punkiga riff med reverbdränkta gitarrer har King Krule förvaltat det brittiska musikarvet på det mest innovativa sätt. Nya singeln "Czech One" släpps i dag och blir det första smakprovet på King Krule-signerad musik sedan 2013 års "6 Feet Beneath The Moon". Den 8 december återvänder detta musikaliska geni till Sverige för en konsert på vackra Vasateatern i Stockholm. Biljettsläpp fredag 25 aug kl 10.00.

Med sitt kreativa carte blanch-tänk kring genrer hämtar King Krule – eller Archy Marshall som han egentligen heter – influenser både från barndomsidolen och kultgestalten Fela Kuti, hiphopmartyren J Dilla, och rockabillypionjären Gene Vincent. Debutalbumet "6 Feet Beneath the Moon" är en musikalisk prisma där den som lyser kan urskilja ett totalt spektrum av musikaliska intryck. Det bildar tillsammans någonting helt nytt, en fusion av arbetarklassmusik tillsammans med ett DIY-producerande som tar tankarna till natriumljus, grå moln och nedskräpade brittiska tegelkvarter.
 
Med ett så uppenbart nyfiket angreppssätt på sin egen musik känns det inte konstigt att han i år släppte singeln "Blue Train Lines" tillsammans med Mount Kimbie. Inte heller att han ständigt driver musikaliska sidoprojekt, nu senast drone/triphop-albumet ‘A New Place 2 Drown’ under sitt eget namn. Med nya singeln "Czech One" i bagaget – och ett nytt album som ser dagens ljus i höst – ser vi fram emot någonting otroligt spännande och alldeles unik på Vasateatern den 8 december.

Biljetter:
Släpps fredag 25 augusti kl 10.00 via Luger.se.