KONSERTDATUM

28/9 - Woody West/Instant - Pustervik, Göteborg

29/9 - WWDIS/Fritz's Corner - Strand, Stockholm

Biljetter till Göteborg är ute nu och till Stockholm inom kort på wwdis.se.

 

JAPANDROIDS (CAN)

Slammer, galopperande trummor och skrikkörer. Ett tydligt och fokuserat driv. Som det känns att cykla hur fort som helst och trampa även i nedförsbackar. En nypa Springsteen om sommaren, en dos hardcore och en hel cementblandare punkrock - så låter Vancouverduon Japandroids.

Det är inte så lite imponerande hur mycket ljud de här grabbarna lyckas krama ur sina instrument. Ur Brian Kings gitarr flödar magnetiska, distade riff och David Prowse spelar sina trummor så hårt att det är en fråga om tid innan något går sönder. Japandroid verkar inte tänka less is more - de distar allt lite till och delar på sången. Med en fot i landet retro och en i nutiden gör de klart för oss att punken inte är det minsta död. 

Lyssna in dig på www.luger.se/japandroids

 

SLEEPY SUN (US)

San Franciscobaserade Sleepy Suns psykedeliska och tunga blues-folk-rock hamnar i skymningens drömska tillstånd mellan myt och verklighet, dag och natt och mellan det jordnära och kosmiska. De rör sig sig inom samma fuzziga ljudlandskap och proggresiva utflykter på tung blues-botten som Black Mountain, Dead Meadow och The Black Angeles. Och mitt i orkanens öga när det stormar som värst tyglar Sleepy Sun kaoset och plockar fram folk-pop lika sommarvarm som The Mamas & Papas (de är med på årets Graham Nash-Tribute "Be Yourself" tillsammans med Fleet Foxes Robin Pecknold, Vetiver, Port O'Brien och Alela Diane).

Lyssna in dig på www.luger.se/sleepysun