27 oktober - Berns, Stockholm

Biljetter släpps fredagen den 8 juni klockan 10.00 på Ticnet - 270 kr + serviceavgift.

Man tycker att tre år är en evighet, även om väntan är för något exceptionellt. Men det gäller Grizzly Bear och då sitter vi kvar på bänken, vilar det trötta huvudet i händerna tills fåglarna kvittrar något nytt. Och fågelsången har faktiskt något vi väntat på att få höra; uppföljaren till den hos oss sönderspelade ”Veckatimest” kommer att ge en gyllene ram runt 2012. Vi har ingen aning om vad den heter, vi vet inte heller när den kommer men ATT den kommer räcker länge nog! Och med detta även de tusentals mil som kommer Grizzly Bear kommer att färdas för att sprida psykedelisk gospel till alla i behov av en sådan medicin.

Grizzly Bear kan naturligtvis inte enbart beskrivas genom att sprida superlativ om ”Veckatimest”. Bandet har så mycket mer innanför västen och den som traktar efter mer vokala harmonier i samklang med en kuliss av olika instrument har ytterligare två album att gå ner sig i. Till detta kan adderas två mini-album som slår undan benen på vilket ambitiöst freak-folk-projekt (med geografisk anknytning till Brooklyn) som helst.

Att veta att det inom kort kommer mer Grizzly Bear i våra hörlurar känns fantastiskt och inte mindre angeläget känns det då att kunna skrika i megafonen att de även kommer till Sverige för att visas upp på scen. Vi, om några, är lite smått gråtfärdiga och har redan datumet 27 oktober penslat rött i kalendern. Hur är det med resten av Sverige?