Red Bull Sound Select presents:
Gaika
Drain Gang (Ecco2k, Bladee)
Sweeep
Coco Zodiac


26 okt – Stockholm, Under Bron

Urban klubbmusik, o-ortodox hiphop och progressiv electronica står på programmet när Red Bull Sound Select bjuder in till årets allra sista konsertkväll den 26 oktober. Se brittiska Warp-hypen Gaika, Ecco2k och Bladee från Drain Gang, Sweeep och Coco Zodiac live på Under Bron nästa torsdag!

OSA via denna länk = entré endast 50 kr.

*
Musikplattformen Red Bull Sound Select är ett globalt talangprogram som går ut på att lyfta och utveckla lovande lokala akter på ett internationellt plan. Satsningen tar sig uttryck genom att lokala förmågor showcaseas med en större headliner och i och med det också får chansen att spela på det alternativa festivalupplägget "30 days in Chicago". Sedan Red Bull Sound Selects svenska startskott hösten 2016 har den internationella musikplattformen i år bjudit in till fem stycken fullspäckade konsertkvällar och visat upp några av landets mest intressanta framtidshopp – och headlines som Isaiah Rashad, Stefflon Don, Beatrice Eli och mycket mer.
 
Inför årets sista Red Bull Sound Select-kväll har Johanna Beckman (Familjen Beckman, Gagnef, Trädgården och Gather Festival) kuraterat en uppställning av fyra banbrytande artistuttryck. Brittiska superhypen Gaika, sida vid sida med Ecco2k och Bladee från Drain Gang och de ännu något hemliga talangerna Sweeep och Coco Zodiac, ger oss en avslutning som cementerar själva kärnan av Red Bull Sound Select – att låta ny, spännande musik möta en större publik på en inspirerande plattform. 

GAIKA [UK]:
Med sin saliga blandning av kulturer, influenser och utryck – samt en strävan efter total artistisk frihet – har Gaika gått och blivit ett av Londonscenens mest hajpade namn. Tre släpp har det hittills blivit varav det senaste, SPAGHETTO, landade så sent som förra året. Musiken kan bäst beskrivas som en fusion av det karibiska, brittiska och amerikanska med ett ständigt fokus på framtiden. Gaika är en futurist, som genom en vägran att förhålla sig till konventioner både formar och förutser hur framtidens musik kommer att låta – både i sin roll som sångare och som producent.

Gaika var tidigare del av Manchester-crewet Murkage, men agerar nu på egen hand på den anrika etiketten Warp. Sedan debut-mixtapet Machine har mycket hänt, och varje gång han har trätt in i våra liv har han bjudit på något som känts både nytt och fräscht. Förra året bjöd Gaika även på ett hyllat samarbete med Mykki Blanco, som tillsammans kokade ihop en regelrätt banger i form av låten Push More Weight. Lika kompromisslös i sitt skapande som i sina politiska grepp är Gaika en av samtidens mest spännande artister. Se live på Under Bron!


DRAIN GANG:
(Bladee och Ecco2k)

I skapandet av sin o-ortodoxa tappning på urban klubbmusik är kanske Drain Gang en mindre känd men minst lika viktig part som mer namnkunniga syskonprojektet Sad Boys. I en stadig ström förser de Soundcloud och Youtube med hes och skev autotune-rap, atmosfäriska digitala melodier, nerbrutna rytmer och online-estetik. Tidigare i år släppte gruppen sitt gemensamma debutalbum D&G, som av DN beskrevs som ”den kanske dystraste hiphopskiva som någonsin har släppts i Sverige”. Albumet belönades med en stark fyra och är ett tydligt bevis på att Drain Gang inte längre bara är ett syskon, utan ett av Sveriges mest spännande hiphopprojekt.

Bekanta sedan gymnasiet har gruppens medlemmar som Thaiboy Digital, Ecco2k, Bladee tillsammans med producenterna Whitearmor och Yung Sherman skapat en gedigen låtkatalog. Sedan dag ett har de pushat varandra i ett gränslöst och hysteriskt kreativt skapande. Just på detta framträdandet ser vi Ecco2k och Bladee live.

COCO ZODIAC:
I Coco Zodiacs framträdanden flätas ljudlandskap ihop med visuella uttryck för att nå fram till en helt ny dimension i mottagarens inre. Hon behandlar varje konsert som ett enskilt unikt framträdande och låter upplevelsen styras av just detta. Temat för denna kväll är Ice.

Inom kort kommer ny egensläppt musik.

Foto: Pierre Barbrel

SWEEEP:
Sweeep integrerar alla typer av elektronisk musik med svepande pads och field recordings från andra dimensioner. Hennes produktioner är som ett dyk ner i mörkt vatten, ett utforskande av rymd och textur. Med den kända världen som hennes naturliga livsmiljö är sweeep bosatt i navet av elektronisk mystik i Stockholm.

*
OSA:
OSA via denna länk = entré endast 50 kr.
OBS! Begränsat antal platser, notera att OSA inte garanterar dig inträde. Först till kvarn gäller.

*
RED BULL SOUND SELECT
Red Bull Sound Select är en artistutvecklings-plattform som syftar till att lyfta fram det bästa inom ny musik. Genom att samarbeta med lokala kuratorer – experter på att upptäcka och etablera ny talang – bygger Red Bull Sound Select relationer mellan artister, spelställen och fans och hjälper artister att ta steget från en nationell till en internationell publik. Musiknätverket består av 20 residensstäder, fler än 200 evenemang och 250 artister varje år, närmare 50 samarbetspartners och en växande lista av egna festivaler (bl.a "30 Days in Chicago"). Under hösten 2016 lanserades plattformen i Sverige och kommer under 2017 fortsätta att växa genom ett flertal nedslag i Stockholm. Konceptet inkluderar en eventserie som går under parollen Red Bull Sound Select Presents, där en curator väljer ut svenska artister att showcaseas tillsammans med en större headliner. Mer info på www.redbullsoundselect.com.

*

PRESS:
Vid pressförfrågningar, kontakta liza@luger.se.