5 maj – Stockholm, Nobelberget


På den moderna drum’n’bass-scenen finns det få som kan mäta sig med den nederländska trion Noisia. Gruppen, som består av producenterna Nik Roos, Martijn van Sonderen och Thijs de Vliege, har sedan starten spelat en nyckelroll i genrens utveckling på 00-talet. Med det sagt är Noisia inte bara verksamma inom drum’n’bass, utan gruppen har även gjort house, breaks och annan elektronisk musik av det hårdare slaget. Som innovatörer på många sätt är det egentligen få producenter verksamma idag som inte har Noisia att tacka. Nu kan vi meddela att denna supertrio kommer till Stockholm och Nobelberget den 5 maj för en kväll i den hårdare elektroniska musikens tecken.

Noisia bildades 2002 i Groningen i Nederländerna, och har i nuläget gett ut tre studioalbum, skapat musik till flera TV-spel och delat med sig av otaliga remixer av en bred skara artister (både Katy Perry och Skrillex har fått sin musik remixad av gruppen). Trions senaste giv, ”Outer Edges”, landade i september förra året och innehöll varken samarbeten eller sång – det var helt enkelt Noisia rakt igenom. Vare sig du hör en Noisia-låt på en festival eller i ett TV-spel, så kommer du direkt att känna igen deras karaktäristiska sound på det innovativa sättet att producera på. Det här är en trio med en tydlig vision och ljud som inte går att kopiera.

Noisia är idag en av de mest eftertraktade producentgrupperna som finns. Detta har bevisats genom de många olika projekt de tagit sig an och på kalibern av artister som de har remixat. Tre gånger om har Noisia blivit utsedda till årets drum’n’bass-akt på kreddiga Beatport Music Awards – en bedrift få andra kan stoltsera med. Under våren gör denna originella trio en omfattande turné runtom i Europa, och som en del av den har vi äran att presentera Noisia på Nobelberget den 5 maj.

Biljetter:
Biljetterna är släppta via Luger.se.