25 februari – Stockholm, Slakthuset

Footworkproducenten DJ Earl är en av medlemmarna i Teklife-kollektivet, tillsammans med pionjärer som DJ Spinn, DJ Gant-Man och den framlidne DJ Rashad. Som en representant för det nya Chicago och dess mångfacetterade sound skapar han musik inom ramen för genren, samtidigt som han för in rad nya influenser och intryck. Den 25 februari gör DJ Earl ett nedslag på Slakthuset i Stockholm!
 
Utan att hans välarrangerade kompositioner någonsin blir för hektiska lyckas DJ Earl väva in allt från house, techno, ostrukturerade hiphop-samplingar, svävande syntljud och tunga basgångar i sina produktioner. Det är frenetisk footwork som tillhör den nya skolan, samtidigt som den håller båda fötterna stadigt placerade i genrens rötter.

Efter att han 2008 träffat DJ Spinn och DJ Rashad bestämde sig Earl för att producera egna footworkspår och gå med i kollektivet Ghetto Teknitianz, där bland annat både Spinn och Rashad redan ingick. Sedan dess har han släppt musik på högt ansedda bolag såsom Hyperdub och Planet MU, gjort förstklassiga framträdanden på Boiler Room och Fabric i London samt delat med sig av flera uppmärksammade spår. Earls senaste släpp, 2016 års ”Open Your Eyes”, släpptes på Teklifes eget bolag och innehåller åtta spår där vartenda ett är ett samarbete. Tre av spåren skapades tillsammans med Daniel Lopatin – mer känd som Oneohtrix Point Never – och på flera av de andra gästas Earl av stora namn inom genren. Vart DJ Earls kreativitet för honom näst får framtiden visa, men med ”Open Your Eyes” har han redan etablerat sig som ett av genrens mest spännande namn.
 
Biljetter:
Inget förköp – 100 kr i dörren.