KONSERTDATUM

12 nov - CPH: DOX / Statens Museum For Kunst, Köpenhamn

13 nov - Pustervik, Göteborg

14 nov - Debaser Medis, Stockholm

15 nov - Sentrum Scene, Oslo

16 nov - Mejeriet, Lund

Biljetter släpps på torsdag (14/6). Länkar under respektive spelställe ovan.

Animal Collective för med dig på en resa i musiken, till en skimrande skog av glittrande pop och svajande reverb, där regnet smattrar som pärlor och åskan hotfullt mullrar i bakgrunden. I den kompakta ljudmattan svävar vackra västkustharmonier, där den klockrena stämsången glider omkring och styr med ledljus i form av klart lysande refränger in allt på kurs mot ett experimentellt popland. Animal Collective har skapat en värld av ljud och känslor, ett landskap av dundrande rytmer och ett färgsprakande oväder. Ur allt detta harmoniska kaos utkristalliserar sig långsamt de vackraste melodier. 

Animal Collective har hägrat runt som ett abstrakt fenomen i undergroundvärlden sedan uppkomsten under sent 90-tal. Psykadeliska, experimentella och synnerligen produktiva har de nått en enorm framgång med flera hyllade plattor, och inte minst med egna skivbolaget Paw Records.

Bandet består ursprungligen av barndomsvännerna Brian Weitz, David Portner, Noah Lennox och Josh Dibb, som efter flera medlemsbyten nu är tillbaka med ny skiva där alla originalmedlemmarna är inkluderade. Plattan heter "Centipede Hz" och släpps i september 2012.

MER INFORMATION

www.luger.se/animal-collective