28 mars – Stockholm, Debaser Strand
29 mars – Göteborg, Pustervik (fri entré!)

Med debutalbumet ”Jumping The Shark" dök australienska Alex Cameron upp som en antihjälte och indiecrooner i en tid av västvärldens fullständiga digitala dekadens. Med mäktiga melodier som rör sig mellan Springsteens ballader, Eurythmics och Miami Vice sjöng Cameron om en brutalt ärlig vardag för förlorare – berättat både naket, isolerat och med glimten i ögat. Med årets succéalbum "Forced Witness" (som bl.a innehåller duetten "Stranger's Kiss" med Angel Olsen) i ryggen kommer han nu till Sverige, med kompanjonen Roy Molloy på saxofon. Fri entré i Göteborg och biljettsläpp till Stockholms-konserten nu på fredag.

Med superalbumet ”Forced Witness” gav Sydney-sonen Alex Cameron oss en skamlöst underhållande parad av tragiskt missanpassade till grandiosa popmelodier, storslagna syntrytmer och Roy Molloys förföriska saxofonslingor. Cameron är en fullblodsentertainer, vars karismatiska personlighet med djup insikt och trovärdighet bär fram de udda karaktärerna han beskriver, hur trasiga de än må vara. Singelhitsen ”Candy May” och duetten ”Stranger’s Kiss” med Angel Olsen är lysande exempel och några av årets bästa låtar.

”Forced Witness” är passande nog inspelad i desillusionerade städerna Berlin, Los Angeles och Las Vegas med sin ständige följeslagare och egna ”big man” Roy Molloy och Foxygen’s producentgeni Jonathan Rado.

Alex Camerons sånger kan vara mörka, men han vet att det finns möjligheter och hopp när man nått botten, människor är som mest levande, starka och öppna för förnyelse och förändring när deras drömmar krossats. I en rikt detaljerad värld berättar albumet ”Forced Witness” om sin kaotiska samtid där Cameron erbjuder sin version av en verklighet som vi alla kan känna igen oss i.

Biljetter:
Fri entré i Göteborg och biljettsläpp till Stockholm i morgon fredag kl 10:00.